Přejít k hlavnímu obsahu

CS2 se v Asii daří. Čínské kvalifikace na Major se zúčastnilo rekordních 3186 týmů

11. 1. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Counter-Strike nebyl v Asii nikdy příliš populární, i když místní trh ukrývá velkolepý potenciál. CS2 je na tom ale úplně jinak. Zvýšenou popularitu potvrdil vysoký počet účastníků čínské kvalifikace na PGL Major. Jde o ten nejlepší možný signál před následujícím Shanghai Majorem.
Counter-Strike v Číně
Counter-Strike v Číně
Zdroj: Perfect World

Čína si v novém Counter-Striku vysloužila vlastní Major. Jeho oznámení vyvolalo spoustu otázek, jak na tom je vůbec popularita hry na opačném konci světa. Ještě před šanghajským vrcholem se však uskuteční PGL Major, kde už v Čína zbourala většinu pochybností. Stanovila totiž rekord v počtu účastníků kvalifikace.

Na PGL Major vede v Asii cesta přes Asia-Pacific RMR, na kterém má Čína dva sloty. O ně si místní špička zahraje v uzavřené části kvalifikačního cyklu, do níž je možné se dostat skrze pozvánku nebo otevřený turnaj pro každého. Právě ten započal včera a registroval se do něj neuvěřitelný počet 3186 týmů!

Evropská kvalifikace na portálu Challengermode bojuje s početnými technickými potížemi při tisícovce účastníků, čínský Perfect World musí být připravený opravdu neuvěřitelně, že takový nápor zvládá. Je totiž otázkou, jestli se s takovým počtem vůbec počítalo. Minulé kvalifikace se totiž zúčastnilo jen 137 týmů.

Čínská kvalifikace na Major
Čínská kvalifikace na Major
Foto: /r/GlobalOffensive/
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.