Přejít k hlavnímu obsahu

Astralis vyhráli první turnaj roku. Mají potenciál na TOP 5 světa, hodnotí expert

15. 1. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Reportáž
V pozadí otevřených kvalifikací na Major se odehrál první CS2 turnaj roku. V Bella Aréně se na Copenhagen Gaming Weeku utkaly o titul dva světoznámé týmy Astralis a Ninjas in Pyjamas.
Astralis
Astralis
Zdroj: Copenhagen Gaming Week

Astralis za sebou nemají příliš úspěšné roky, letos by se ale mohlo začít svítat na lepší časy. Na konci minulé sezóny přivedli Jakoba „jabbi“ Nygaarda a Martina „stavn“ Lunda z Heroic, díky čemuž mají ve svém kádru čtyři hráče z TOP 20 světa za rok 2023. K nim si navíc přičtěte talentovaného Victora „Staehr“ Staehra.

Právě devatenáctiletý mladík se v parádním světle ukázal na Copenhagen Gaming Weeku, kde se uskutečnil první CS2 turnaj roku. Astralis v semifinále porazili vítěze německé kvalifikace ALTERNATE aTTaX a v parádním finálovém střetnutí vyzvali Ninjas in Pyjamas, kteří pro změnu vyřadili krajany z Lilmix.

Finále před 2500 diváky v kodaňské Bella Aréně začalo na mapě Overpass. Při chuti byl především Nicolai „dev1ce“ Reedtz, který dotáhl hru do vítězného prodloužení. NIP se následně na Mirage vydařila první polovina, ale Dánové po změně stran začali opět dominovat a před domácím publikem pozvedli pohár.

Nezávisle na tomhle menším turnaji se pro web Sportskeeda rozpovídal oblíbený expert Chad „SPUNJ“ Burchill. „Asi jen čas ukáže, jestli budou bojovat o trofeje, ale s tímhle kádrem by toho měli být schopni. S tím, co mají k dispozici, se určitě budou v roce 2024 ucházet o TOP 5,“ potvrdil Australan potenciál dánského týmu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.