Přejít k hlavnímu obsahu

Pes zdolal hru z roku 1985 a ještě tím vydělal na charitu

19. 1. 2024 | 08:25 Gaming
Gyromit je obskurní Nintendo hra z roku 1985, kterou čtyřnohý hrdina z plemene Shiba Inu dokázal překonat. Neobvyklý gamer na to potřeboval vlastní ovladač a spoustu pamlsků. Už tak sympatická akce měla navíc charitativní rozměr.
Pes Shiba Inu - ilustrační foto
Pes Shiba Inu - ilustrační foto
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Projekt s názvem „Awesome Games Done Quick“ toho má za sebou již mnoho. Diváci již zažili například speed run herní historií se zavázanýma očima, s rukama svázanýma za zády nebo dvojici dělící se o ovladač. Pes Peanut Butter ale přes to všechno dokázal veřejnosti doslova vytřít zrak.

V rámci speed run maratonu věnovanému nadaci pro prevenci rakoviny se inteligentní Shiba Peanut Butter spolu se svým páníčkem vrhl na hru Gyromit. Dvojice společně procházela plošinovkou od Nintenda z roku 1985 za pomocí speciálně vyrobeného ovladače s velkými barevnými tlačítky.

Ačkoli byl Peanut Butter naváděn signály rukou, zásluhy se musí připsat především jemu. Speed run Gyromite zvládl za 26 minut a 24 sekund a to pouze s jedním přerušením hry a minimálními přestávkami na podrbání břicha. „Je to ten nejlepší pes a zároveň i můj přítel, jsem na něho opravdu pyšný,“ řekl JSR_, speed runner a hrdý páníček.

Shiba Inu - ilustrační foto