Přejít k hlavnímu obsahu

Astralis prokazují potenciál nové sestavy. Vyšlápli si na světovou jedničku

24. 1. 2024 | 14:15 Counter-Strike 2 Reportáž
Někdejší dánská mašina Astralis musí mít na rok 2024 jen ty nejvyšší ambice. Ke dvěma svým velkým hvězdám totiž její vedení přivedlo dva další TOP 20 hráče světa. Vyladit neduhy poslední doby chce tým do domácího Majoru a první plody práce se ukazují už na začátku roku.
Astralis 2024
Astralis 2024
Zdroj: HLTV.org (Radosław Makuch)

Astralis odletí na IEM Katowice v dobrém rozmaru. Prozatím totiž válcují totiž svoji skupinu BLAST Premier Spring, prvního Tier 1 turnaje roku. Vítěznou tečku budou chtít napsat v sobotu, kdy se utkají o postup na jarní finále. Jejich soupeř přitom vzejde z pátečního duelu, v němž se utkají dva celky, které již porazili.

Na úvod skupiny A zmařili snahu Falcons o úspěšnou premiéru nové sestavy. Spolu s lídrem Benjaminem „blameF“ Bremerem zazářil Victor „Staehr“ Staehr, zatímco Nicolai „dev1ce“ Reedtz se příliš ani nezapotil. Jeho hvězdné výkony však byly potřeba ve druhém zápase. Astralis se totiž postavili světovým jedničkám.

Do zápasu proti Vitality vlétl ve velkém stylu především Martin „stavn“ Lund, který svému týmu zařídil vedení. Mathieu „ZywOo“ Herbaut sice na druhé mapě odmítal překvapení, ale Astralis posléze sérii dokázali ukončit poměrem 2:1. Fungovali jako dobře namazaný stroj, jehož palebnou sílu nejde zastavit.

Na papíře vypadají noví Astralis jako jeden z mechanicky nejzručnějších týmů na světě. I kdyby nebyli na jedné vlně, čistě individuálně budou schopni řadu zápasů urvat na svoji stranu. Do červených čísel se proti Vitality dostal jen Staehr, ale jeho rozhodující impact v klíčových kolech byl naprosto nepřehlédnutelný.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.