Přejít k hlavnímu obsahu

Tohle se Xboxu povedlo. Hráči chválí speciální konzoli a ovladače Palworld

24. 2. 2024 | 11:15 Gaming
Součástí Xbox Game Passu je i jedna z top her letošního roku. Hráči se speciálním předplatným mohou nažhavit populární pecku Palworld. I přes upadající počet hráčů rozhodně titul od Pocket Pair stojí za zkoušku. Na oslavu tohoto spojení představil Xbox speciální konzoli a ovladače ve stylu Palworld. Vyhrát ji mohou soutěžící na sociální síti X, hráči marketingový tah hromadně chválí.
Tohle se Xboxu povedlo. Hráči chválí speciální konzoli a ovladače
Tohle se Xboxu povedlo. Hráči chválí speciální konzoli a ovladače
Zdroj: Xbox

Palworld, přezdívaný „Pokémon se zbraněmi“, přilákal od svého vydání už 25 milionů hráčů. Na Steamu se prodalo už neuvěřitelných 15 milionů kopií, zatímco na Xboxu si titul zapařilo 10 milionů uživatelů. V prvních dvou měsících roku 2024 jen těžko najdete populárnější přírůstek do gamingové rodiny.

I díky tomu byla reakce komunity na speciální konzoli a ovladače tak pozitivní. Pěkně vypadají Xbox Series S a čtyři super ovladače, každý spojený s jiným Palem. Každý si tak může najít svého favorita.

Hráči si pochvalují především ovladače, kde je vidět pořádný kus práce. „Naprosto geniální, přidat se k hypu. Pokémoni byli vždycky dítětem Nintenda a tohle je šance pro ostatní mít něco podobně velkého,“ chválí jeden z uživatelů na Redditu.

Co je Palworld?

Jedná se o titul s tématikou Pokémonu, přičemž hráči jej rádi nazývají jako „pokémoni se zbraněmi“. Aktuálně neexistuje hra, o které by se ve světě gamingu mluvilo víc. Užívat si ji může i ten, kdo není fanouškem Pokémonu. Palworld lze přirovnat k ARK: Survival Evolved - stavíte, přežíváte, porážíte.

Nemůže pochopitelně chybět sbírání příšer, podobně jako tomu je v Pokémonu. Součástí Palworldu je také multiplayer - s kamarády je přeci jen všechno zábavnější.

Pouhý jeden den od vydání se nová pařba stala také nejprodávanější a následně i nejhranější hrou na Steamu před Counter-Strike 2, Dota 2 i PUBG. Cena na Steamu je nastavena na 28,99 €.

Zdroj: Dexerto
Štítky: Xbox, Palworld
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).