Přejít k hlavnímu obsahu

Astralis vyhazují kapitána. Hvězdná sestava potřebuje další změnu

28. 2. 2024 | 17:00 Counter-Strike 2 Přestup
Astralis budou chybět na domácím Majoru a neúspěšnou kvalifikaci odnesl Benjamin „blameF“ Bremer. Individuálně zručný kapitán nepotvrdil kvality dobrého kapitána a organizace s ním nadále nepočítá. Dánský střelec má smlouvu až do roku 2025, zájemci se však určitě najdou.
Benjamin „blameF“ Bremer
Benjamin „blameF“ Bremer
Zdroj: Astralis

Benjamin „blameF“ Bremer během své kariéry střídá pozice lurkera a in-game leadera. V obou rolích jsou jeho statistiky výjimečné, dovedly ho dokonce čtyřikrát do žebříčku dvaceti nejlepších hráčů světa. Taková bilance je ale k ničemu, pokud nepřináší týmové úspěchy. Postup na Major by pro sestavu se čtyřmi zástupci TOP 20 měl být v podstatě povinností, přesto blameF svůj hrozivě nízký počet účastí nyní nerozšíří.

Právě 26letý kapitán je krátce po neúspěchu posazen na lavičku. Palebná síla by ambiciózní pětici na papíře chybět neměla, Dánové ale potřebují jiný styl vedení hry, který blameF nedokázal poskytnout. Neukázal se ani jako lídr, což se potvrdilo právě po vyřazení z RMR, když místo něj šel na rozhovor nejmladší člen týmu. Není tak divu, že sám po rozloučení na sociálních sítích uvedl, že si nový tým hledá jako rifler, nikoliv IGL.

BlameF byl součástí Astralis od listopadu 2021, kdy s Kristianem „k0nfig“ Wieneckem přišel z Complexity. Roli kapitána ale převzal až po čase, kdy definitivně odešel Lukas „gla1ve“ Rossander. Semifinále na IEM Cologne 2023 dalo naději na lepší budoucnost, od té doby se ale tým nadále trápí. Nic s tím nezměnil ani příchod Martina „stavn“ Lunda a Jakoba „Jabbi“ Nygaarda, kteří se ve hře Astralis zatím nedokázali najít.

Rozhodnutí se rozloučit s pravděpodobně nejlepším riflerem týmu určitě nebylo snadné. Pokud by Astralis ale ukázali na Victora „Staehr“ Staehra, bylo by stále příliš mnoho hvězdných kohoutů na jednom smetišti. Právě odemčení potenciálu sestavy plné hvězdných jmen bude úkolem nového trenéra Caspera „ruggah“ Due. Dánsko je známé pro své špičkové lídry, je však otázkou, koho do Astralis dokáže po Majoru zlanařit.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.