Přejít k hlavnímu obsahu

Padesát osm výher v řadě. Čeští borci ve scrimech neztratili ani mapu

7. 3. 2024 | 10:00 VALORANT Zajímavost
Dominantní výkony v oficiálních zápasech nejsou o žádném štěstí. Za úspěchem Martina „Magnum“ Peňkova a Martina „marteen“ Pátka stojí pořádná dřina, jejich výsledky z tréninků mluví za vše. Trenér týmu Karmine Corp se totiž na sociálních sítích pochlubil se statistikami.
Karmine Corp vládnou ve scrimech
Karmine Corp vládnou ve scrimech
Zdroj: Karmine Corp

Samotné představení na herním serveru je jen zlomkem práce na cestě za úspěchem. Čas a píle, kterou hráči věnují tréninku, režimu a dalším důležitým věcem, často zůstane skryta za oponou. O novém složení Karmine Corp vedení rozhodlo koncem minulého roku, ale od té doby nenechalo organizace nic náhodě.

KC nevsadili jen na hvězdná jména, vždyť většinu jejich sestavy tvoří nováčci na nejvyšší úrovni. Při svém výběru upřednostnili talent, soudržnost a chemii připravované pětice. Když spojili dobrý cit s neuvěřitelnou dřinou samotných hráčů, bylo zřejmé, že jsou předurčeni k vítězstvím. Tady nešlo jen o nějaké klišé.

Skutečnost potvrdil asistent trenéra Ahmed „ZE1SH“ Sheikh, zveřejnil totiž tréninkové statistiky. „Jsme na winstreaku 58 scrimů v řadě, od 6. února jsme neprohráli ani mapu,“ šokoval odhalením na svých sociálních sítích. V rámci přípravy na EMEA Kickoff tým skutečně v podstatě měsíc nenašel jediného přemožitele.

Inspirací pro Karmine Corp mohl být League of Legends tým G2 Esports, který svou tréninkovou bilanci také zveřejňuje. A právě i tato mašina prohrává minimální počet zápasů. Scrimy samozřejmě neznamenají vše, určitou kvalitu ale vždy ukáží. Potvrdit ji KC budou chtít na světovém turnaji Masters Madrid od 14. března.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.