Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq potrápili trojku silného regionu. Na postup do hlavní fáze to ale nestačilo

18. 4. 2024 | 16:00 League of Legends Reportáž
Česko-slovenská scéna opět nebude mít svůj tým v základní části EMEA Masters. Entropiq sice prošli předkolem, ale v Knockout Stage se po napínavých bitvách museli poklonit Gentle Mates.
LoL tým Entropiqu
LoL tým Entropiqu
Zdroj: Entropiqteam

Entropiq postupem ze skupinové části Play-Inu splnili povinnost, ale kvůli nečekané prohře proti Be Five skončili na druhém místě. V Knockout Stage se tak museli postavit vítězi skupiny D a jednomu z favoritů.

Do série proti Gentle Mates z Francie vstoupili sebevědomě. Soupeře v první hře nenechali odskočit a dokonce se po půl hodině dostali do vedení. Následně se však nechali odchytit a oponent šel do vedení.

Reprezentanti české organizace byli o to hladovější ve druhé hře, kde se od začátku chopili tempa. Když už to vypadalo, že jsou Francouzi připraveni zápas otočit, tak SPOOKY vyhrál smite battle a EIQ srovnali.

Třetí hra bohužel zástupci domácí ligy vyšla ze všech nejméně. Ragner si s Twisted Fatem na topu rychle vybudoval několikatisícový gold lead, na jehož základě Gentle Mates postupně dotlačili zápas k vítězství.

Česká stopa tímhle v jarním splitu končí. Fandit ale můžeme dvěma slovenským hráčům. Gentle Mates reprezentuje support Kamil „Kamilius“ Košťál a Matúš „Neon“ Jakubčík reprezentuje SK Gaming Prime.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.