Přejít k hlavnímu obsahu

Stewie2K je zpátky. Hrozivý rozjezd, pak se ale Američan rozehrál

20. 4. 2024 | 10:15 Counter-Strike 2 Reportáž
Jake „Stewie2K“ Yip se po dvou letech znovu ukázal na nejvyšším levelu profesionálního Counter-Striku. Americký hráč nastoupil jako náhradník v týmu Legacy v rámci kvalifikace na Esports World Cup. V úvodním zápase proti starým kolegům z Liquid nepodal dobrý výkon, postupně se ale dostával do formy a své snažení ukončil v pozitivních číslech. Na postup to ale nestačilo.
Jake "Stewie2K" Yip
Jake "Stewie2K" Yip
Zdroj: PGL

Americká uzavřená kvalifikace na Esports World Cup proti sobě svedla čtyři týmy. Vedle Legacy v čele s Jakem „Stewie2K“ Yipem se na server postavili také Liquid, M80 a Elevate. Náročná výzva pro navrátilce, z kompletní čtveřice totiž postoupil jen jeden mančaft.

Svou cestu zahájili Legacy BO3 sérií proti Liquid. Výkonnostní rozdíl mezi oběma celky byl jasný, světový mix si s účastníky posledního Majoru poradil bez větších problémů 2:0 (13:9, 13:5). Stewie2K nezažil úplně povedený comeback, se skóre 17-35 byl suverénně nejhorším hráčem utkání.

Legacy tak padli do spodní části pavouka a pokud chtěli postoupit, tak už si nemohli dovolit prohrát. První překážku v lower bracketu zvládli úspěšně. Elevate nejdřív rozdrtili na Mirage (13:1), následovali dvě extrémně vyrovnané mapy. Po prohře na Overpassu (17:19) už Legacy těsnou koncovku Ancientu zvládli (13:11) a postoupili do dalšího kola.

Tam si to rozdali i s posledním účastníkem kvalifikace M80. Velice dobře hrál Eduardo „dumau“ Wolkmer, ke kterému se tentokrát přidal i Stewie2K. Zbytek mančaftu se ale nepotkal s dobrou formou. Legacy zvládli jen jednu mapu, to ale na finálovou účast nestačilo. S kvalifikací se rozloučili na třetím místě. M80 ve finále porazili Liquid a postoupili na Esports World Cup.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).