Přejít k hlavnímu obsahu

Cloud9 oficiálně ve dvou. Nekončíme, jen přestavujeme, hlásí šéf organizace

23. 4. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Přestup
Spekulace jsou potvrzeny, Cloud9 se rozloučili s dalšími hráči a potvrzují přestavbu celého kádru. Aktuálně však není jasné, kdo na projekt s nenaplněným potenciálem bude navazovat.
Boombl4 a Ax1Le zůstávají
Boombl4 a Ax1Le zůstávají
Zdroj: Cloud9

Když přestoupili Denis „electroNic“ Sharipov a Ilya „Perfecto“ Zalutskiy z Natus Vincere do Cloud9, hovořilo se o vysněném ruském supertýmu, který musí útočit na světové tituly. Nic takového se ale nestalo. Na podzimním finále BLAST Premier vybojovali bronz, jinak se bojům o nablýskané trofeje ani nepřiblížili.

Přesto je hromadný odchod hráčů překvapivý. Cloud9 primárně řešili pozici snipera, která od říjnového odchodu Dmitry „sh1ro“ Sokolova zůstala nedořešená, ale electroNic pláchl za tučnou sumu do Virtus.pro a nyní končí také „Perfecto. Spolu s nimi se dle očekávání loučí také zkušený pilíř Abay „Hobbit“ Khasenov.

V sestavě tedy zůstávají pouze kapitán Kirill „Boombl4“ Mikhailov a poslední člen původní sestavy z roku 2022, Sergey „Ax1Le“ Rykhtorov. Právě kolem nich Cloud9 budují nový kádr v čele s novým trenérem, kterým se podle spekulací má stát Dmitry „hooch“ Bogdanov. Změny vzala organizace opravdu od podlahy.

Fanoušci se nemusejí bát žádného přerodu v mezinárodní kádr, Cloud9 se soustředí na lov hráčů z východní Evropy. Musejí však hledat talenty, protože hvězdy dostupné nejsou. Podle prvních odhadů by mohli mít v hledáčku 18letého Kaisara „ICY“ Faiznurova a o rok starší vycházející hvězdu Kirilla „Magnojez“ Rodnova.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.