Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní vstup do EPL! MATYS a jeho fnatic zkazili electroNicovi premiéru ve VP

23. 4. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Tohle byl konečně ten Aurélien „afro“ Drapier, kterého fnatic potřebují. Francouzský sniper vstoupil do ESL Pro League dominantním výkonem, zatímco Matúš „MATYS“ Šimko nezažil individuálně vydařený zápas. Týmově se ale fnatic prezentovali na jedničku a zvítězili 2:1.
Matúš „MATYS“ Šimko
Matúš „MATYS“ Šimko
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

Fnatic nepatří mezi hlavní favority na postup ze skupiny A, o to více ale chtějí dokázat, že mají kvality na boj o play-off. Proti desátému nejlepšímu týmu světa na úvod svou lepší formu jednoznačně prokázali.

Série proti Virtus.pro začala na Overpassu. S plnými nákupy fnatic nedávali soupeři žádný prostor a první polovinu ovládli 8:4. Rusové ale byli za obranu ještě silnější a nezastavitelnou sérií se přiblížili výhře mapy. Neuvěřitelný ninja defuse, kdy fnatic nevěřili, že se soupeři jen neschovávají, nabídl Virtus.pro čtyři map pointy, z nichž proměnili až ten poslední. Nezvládnutá koncovka tedy mohla s odstupem času fnatic mrzet.

Nezdar však bylo potřeba hodit za hlavu. Věděli totiž, že Denis „electroNic“ Sharipov bude při své premiéře za Virtus.pro hrát teprve své sedmé Vertigo za celou kariéru. Ruský tým začal obranu lépe, ale karta se po změně stran obrátila, stejně jako na Overpassu. Týmy si však vyměnily své role a fnatic měli skutečně neprostupný obranný val, který padl jen jednou. Pro Matúše „MATYS“ Šimka šlo o nejlepší mapu série.

Rozhodovat se tak muselo na Ancientu, jenž nabídl vůbec nejvyrovnanější průběh. Tady už byl electroNic ve svém živlu, na druhé straně však Aurélien „afro“ Drapier pálil rovněž ostrými a na konto si připsal dokonce ace, když sám zastavil postup soupeře na A site. Koncem druhé poloviny se již schylovalo k prodloužení, fnatic se ale „na pocit“ odhodlali k několika rychlým postupům a právě ten poslední jim zajistil výhru.

MATYS a spol. už znají svého druhého soupeře. Díky skalpu favorita mají před sebou dokonalou šanci na postup. Play-off si mohou zajistit ve středu proti 3DMAX, ještě níže postavenému týmu v HLTV žebříčku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.