Přejít k hlavnímu obsahu

Měníme map pool. Ikona Counter-Striku se oficiálně vrací do seriálu Tipsport MČR

2. 5. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 MČR
Minulý týden Valve oznámilo, že se do aktivního map poolu po roce a půl vrací Dust 2 namísto mapy Overpass. Někteří organizátoři již staronový přírůstek zařadili do svých turnajů a agentura PLAYzone, pořadatel prestižního seriálu Tipsport MČR, nezůstává pozadu.
Dust 2
Dust 2
Zdroj: Valve

Obnovenou premiéru si nejvíce ikonická mapa celé Counter-Strike série zažije už příští týden. Na programu je uzavřená kvalifikace Tipsport CS Spring, druhého velkého turnaje letošní sezóny. Záležet však bude na tom, jestli týmy na Dust 2 vůbec vsadí, nebo se jej budou spíše bát. Overpass bude domácím akcím chybět.

Osm vyzyvatelů je připraveno na boj o postup mezi domácí špičku, kterou aktuální tvoří Dynamo Eclot, SINNERS, Sampi.Tipsport a UNiTY. Těšit se můžete na ENTERPRISE Genesis, Lan Party Hotel, BRUTE, eSubu a čtyři vítěze otevřených kvalifikací: SINNERS AC, Team Flow, DNE Thunders a Sampi NEXT.

Uzavřená kvalifikace proběhne i s Dustem od 9. do 12. května. Účastníci budou rozděleni do dvou skupin, v nichž musejí pro postup do hlavní části dvakrát zvítězit. První karty rozdá skupinový los, který po uzávěrce soupisek proběhne tento pátek. Všichni tak budou mít další týden na přípravu nejen na staronové mapě.

Druhá zastávka letošní sezóny Tipsport MČR vyvrcholí o víkendu 31. května až 2. června ve Vodafone PLAYzone Areně, kam se probojují pouze čtyři nejlepší týmy. Favorité jsou na papíře jasní, konkurence se však nedá zadarmo. Spolu s turnajem Tipsport CS Spring startuje také druhý Tipsport Grand Slam.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.