Přejít k hlavnímu obsahu

Absence hráčů SINNERS? Žádné drama. Jak mohl vypadat ideální český nároďák?

6. 5. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Komentář
Okolo české reprezentace se toho v posledních dnech napsalo spoustu. Jak to ale bylo skutečně s nominací a proč chybí například zástupci SINNERS? Na to všechno pro vás máme odpovědi.
Česká CS2 reprezentace
Česká CS2 reprezentace
Zdroj: PLAYzone

Vedením reprezentačních výběrů pro rok 2024 byl Českou asociací esportu pověřen management Dynama Eclot. Kvůli případnému tlačení vlastních zájmů a možnému konfliktu s jinými organizacemi vznikaly v době oznámení nominace na sociálních sítích pochybnosti, jestli uvidíme v národním dresu opravdu to nejlepší.

DNE redakci PLAYzone.cz potvrdili, že do reprezentace zamýšleli dva vlastní hráče, dva zástupce SINNERS a Oldřicha „PR“ Nového z MOUZ NXT. Adam „NEOFRAG“ Zouhar a Sebastian „beastik“ Daňo ale v týmu figurovat nebudou, ačkoliv zájem měli. O komentář jsme proto požádali CEO SINNERS Moritze Straubeho.

Podle jeho slov sice po špatné zkušenosti z loňského mistrovství světa už neplánovali hráče do národního týmu posílat, ale přesto s Dynamem Eclot otevřeně jednali o jejich nominaci. Nakonec však rozhodl zásah do týmových aktivit a možný termínový konflikt s vyvrcholením celé reprezentační sezóny v listopadu.

„Kdybychom se toho mohli účastnit jako celý tým SINNERS, tak je to samozřejmě jiná story. Takto nám to ale smysl nedává,“ uvedl Straube. Současně také potvrdil, že žádná zlá krev mezi organizacemi nepanuje. Tuto skutečnost potvrdila také pomoc vedení SINNERS s dodatečnou registrací české ženské reprezentace.

Jedno je však jasné. Základní pětice pro letošní mistrovství světa by měla být úplně odlišná oproti loňskému ročníku. V celé nominaci figurují tři hráči a trenér Dynama Eclot, dva zástupci týmu UNiTY, talentovaný PR a volný agent Josef „MoriiSko“ Maurenc jako náhradník. Hráči Sampi.Tipsport se do výběru nevešli.

„Se současnou soupiskou pro nadcházející WEC24 jsme spokojeni. Plnou důvěru v sestavení nového týmu dostal replay, který ukazuje na česko-slovenské scéně skvělé trenérské dovednosti. I přesto, že nám nevyšel line-up s hráči ze SINNERS, máme velkou sílu a věříme ve skvělý výsledek,“ prohlásil Jiří Plevka, manažer reprezentace.

Kompletní sestava českého CS2 výběru:

Česká republika David „forsyy“ Bílý
Česká republika Martin „Dytor“ Handl
Česká republika Vít „nbqq“ Pohlot
Česká republika Oldřich „PR“ Nový
Česká republika Filip „K1-FiDa“ Dvořák

Česká republika Lukáš „Levi“ Bouřa
Česká republika Josef „MoriiSko“ Maurenc

Česká republika Pavel „replay“ Vaněk – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.