Přejít k hlavnímu obsahu

Boj o 2 miliony korun znovu začíná. Tipsport Grand Slam startuje svou druhou sezónu

15. 5. 2024 | 13:00 Counter-Strike 2 MČR
Titulání partner Mistrovství České republiky v Counter-Striku svoji podporu esportové scény v předminulém roce povýšil vznikem Tipsport Grand Slamu. Domácí tým si Dynamo Eclot díky tomu odnesl nejvyšší finanční odměnu v historii domácích akcí. Kdo na něj nyní naváže?
Tipsport Grand Slam
Tipsport Grand Slam
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Když jsme ve spolupráci s Tipsportem odhalili Grand Slam, komunita měla jasno, že jde o koncept jako šitý na míru týmu SINNERS. Hříšníci ale od začátku roku 2022 vyhráli jediný MČR turnaj a dominanci nastolilo Dynamo Eclot. Pardubický celek sice před bouřlivým publikem nedokázal uzavřít nadějně rozehrané finále Tipsport MČR CS a dvoumilionový kufřík zůstal zavřený, pátý triumf z osmi po sobě jdoucích turnajů ale DNE dokonali na začátku letošní sezóny a odnesli si historicky nejvyšší bonusovou odměnu 2 000 000 Kč.

„Tipsport Grand Slam je super zpestření celé MČR série a výrazná finanční motivace, která může pro vítězný klub zajistit i určitou stabilitu ve financování. Vyhrát ho je v dnešní konkurenci velmi složité, a tak si myslím, že se jedná o zajímavé téma i pro fanoušky, kteří si můžou užívat ještě nabitější zápasy,“ vyjádřil se Martin Novotný, CEO Dynama Eclot. Jeho Counter-Strike divize letos prošla obměnou, ale schopnost vítězit se nikam nevypařila.

Ostatní konkurenti nemusejí jen smutnit, protože před nimi stojí další velká příležitost. Je nám totiž velkou ctí oznámit start druhé sezóny Tipsport Grand Slamu! Pro jeho zisk bude i tentokrát potřeba zvítězit v pěti z osmi po sobě jdoucích turnajů, takže při zvýšení počtu zastávek se už letos někdo může snové odměně hodně přiblížit. Druhá sezóna vypukne na soutěži Tipsport CS Spring, která ve Vodafone PLAYzone Areně vyvrcholí o víkendu 31. května až 2. června. Nejprve je ale potřeba se na LAN finále vůbec kvalifikovat.

„První Tipsport Grand Slam jsme nechtěli, šanci si zasloužili i ostatní. Ale na druhý se hodně těšíme a je jasné, že ho dokážeme utrhnout!“ prohlásil motivovaně a s úsměvem na tváři šéf SINNERS Moritz Straube. „Odměna za dominanci jednoho z týmů je opět velmi lákavá a představuje pro nás určitý milník, kterého mimo jiné chceme na tuzemské scéně dosáhnout. Jsme plně odhodláni vložit do toho vše. Těšíme se na podporu našich fanoušků a věříme, že jej našimi výkony získáme!“ netají se vysokými ambicemi Klára Ottomanská, CEO Sampi.Tipsport.

Tipsport CS Spring má za sebou uzavřenou kvalifikaci a od čtvrtka do neděle proběhne skupinová fáze. Boj o čtyři postupové sloty sledujte na našem Twitch kanále PLAYzoneCZ vždy od 15 hodin.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.