Přejít k hlavnímu obsahu

Jsou prostě lepší. Humanoid na Chovyho nestačil, český hráč si výkon pochvaloval

8. 5. 2024 | 15:00 League of Legends Reportáž
Nejlepší hráč, proti kterému Marek „Humanoid“ Brázda kdy hrál. Tak český midlaner popsal Jeong „Chovy“ Ji-hoona po zápase s Gen.G. Fnatic proti korejským šampionům ukázali, že dokážou s favoritem držet krok. Nakonec to nestačilo ani na jeden bod. Gen.G vyhráli 3:0 a postupují do dalšího kola upper bracketu, vicemistři evropského LEC padají do dolní části pavouka a střetnou se s Team Liquid.
Marek "Humanoid" Brázda
Marek "Humanoid" Brázda
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Do série šli Fnatic v roli obřího outsidera. Nikdo nevěřil tomu, že by druhý nejlepší tým z Evropy mohl porazit korejské mistry. Rozdíl mezi LCK a LEC je veliký a středeční zápas to jen potvrdil. Především v ohledu na makro a týmovou hru byli Gen.G o parník lepší než Fnatic.

Z utkání ale mohou Marek „Humanoid“ Brázda a spol. odejít s hlavou vztyčenou. Sice nevyhráli ani jednu hru, mnozí od nich však očekávali horší výkon, než který nakonec předvedli. Fnatic několikrát dokázali přehrát svého soupeře, nejednou se ale nechali unést a veškerou snahu zahodili.

Obrovsky vyrovnaná byla druhá hra. Fnatic se soustředili na odchytávání junglera Gen.G a chvíli dokonce vypadali jako lepší tým. Vítězství nebylo tak daleko, Kim „Canyon“ Geon-bu nebyl úplně ve formě.

Aurelion Sol v rukách Jeong „Chovy“ Ji-hoona překvapení nedovolil. Extréméně silný drak v podání jednoho z nejlepších hráčů světa. To nemohlo dopadnout dobře a slibný špíl nakonec skončil zničením Nexusu Fnatic. „Je to o parník nejlepší hráč, proti kterému jsem kdy hrál,“ pochválil Chovyho český hráč.

I Humanoid měl světlé okamžiky, ve třetí hře se blýskl s LeBlanc. V pozápasovém interview ho pochválil samotný Canyon. „Bylo to opravdu strašidelné,“ komentoval korejský jungler LeBlanc českého midlanera.

Jak řekl sám Humanoid, Gen.G byli jednoduše lepší. „Myslím si, že jsme hráli celkem dobře. Gen.G jsou ale prostě lepší,“ prohlásil hráč Fnatic. Spolu se svým týmem se teď musí připravit na zápas proti Team Liquid. Fnatic už si nemůžou dovolit prohrát.

Program:

  • 7. května - TOP 3:0 TL
  • 8. května - GEN 3:0 FNC
  • 9. května - BLG vs. PSG
  • 10. května - G2 vs. T1
  • 11. května
    • 6:00 - FNC vs. TL
    • 11:00 - Gen.G vs. TOP
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).