Přejít k hlavnímu obsahu

EM Asia: Jibo a proZac v Play-Off

Quake Live a jeho Asijská kvalifikace by se dala přirovnat k turnaji Newbie 2 Lama, který nabízí začátečníkům možnost poladit skill a osahat si jednotlivé zbraně a hřiště, na kterých se pohybují profesionálové s přesností na milimetry.
Výchozí obrázek

Quake Live a jeho Asijská kvalifikace by se dala přirovnat k turnaji Newbie 2 Lama, který nabízí začátečníkům možnost poladit skill a osahat si jednotlivé zbraně a hřiště, na kterých se pohybují profesionálové s přesností na milimetry.

V turnaji byli dva favorité na postup do play-off, prvním z nich byl {#Čína} Zhibo "Jibo" Fan a druhým {#Švédsko} Cyrus "proZaC" Malekani. Tato dvojice byla doplněna o hráče z asijského kontinentu, u kterých bylo hlavním cílem zejména přežítí samotné účasti v turnaji, ve kterém rychlost Quake Live v kombinaci s blikáním blížící se plazmy kombinované s railem činí hlavní nebezpečí pro životy asijských hráčů. Asiaté jsou na podobné záležitosti citlivější, než jakýkoli jiný hráč a proto byl vedle monitoru připraven Kynedril a veselý kalíšek na zapití.

Mezi dalšími hráči a možnými adepty na postup najdeme {#Velká británie} Joe 'Fenda' Fendera a jediného japonského účastníka QuakeConu, {#Japonsko} Tahara 'uNleashed' Naonobu.

Takříkajíc "do počtu" jsou v Taipei na IEM Asia {#Korejská republika} Lee 'Gosia' Byungwook, {#Čína} Sung-Lin 'MUSTAINE' Tsai, {#Malajsie} Chian "nitroN" Lian a {#Japonsko} Utaro 'Utal1ty' Ohno.

Základní skupiny

Skupiny nepřinesli žádné velké překvapení a poté, co {#Švédsko} proZaC a {#Čína} Jibo deklasovali své soupeře se ocitli v Play-Off. Jejich soupeři se dle očekávání stali {#Velká británie} Fenda a {#Japonsko} uNleashed.

Příkladem za všechny může být zápas, který {#Čína} Jibo předvedl proti {#Japonsko} Utal1timu.

V první mapě se Jibo trochu rozehrával a výsledek 42:0 na House of Decay si říká o pěkné, 10-ti minutové Frag Movie. Druhou mapou zápasu byla DM6ka a score 35:-1 zavání druhým dílem výše uvedeného filmu.

Tyto výsledky jsou velmi motivační pro začátečníky, protože si uvědomí, že i na takto monstrózním eventu mohou přijít zápasy, které jsou podobné jejich úvodním vstupu na pole Quake. Navíc si uvědomte, že si vodíte celou čínskou, taiwanskou a malayskou scénu.

Podle interních informací z produkce ESL všichni hráči přežili turnaj Quake Live a žádný z nich nezkolaboval, což bereme jako výbornou zprávu. Zejména v případě komentátora {#Velká británie} Jamese "2GD" Hardinga.

Play-Off, které se bude skládat ze dvou zápasů semifinále, souboje o třetí místo a samotného velkého finále, které je naplánováno na brzké nedělní ráno. Právě finále přinese asi nejzajímavější zápas celého turnaje. Předpokládá se totiž souboj {#Čína} Jiba proti {#Švédsko} proZacovi, kteří by si podle všech předpokladů odnesou dva volné sloty na IEM World Finals v {#Německo} Hannoveru a finanční odměnu za umístění.

Nevím proč, ale na jazyk se mi dere provařené: Easy Money!
... A trochu smutné konstatování že World of Walking přinesl zajímavější souboje,
než právě deklasování všech asijských hráčů výše uvedenými borci v Quake Live.

Semifinále 1: Zhibo "Jibo" Fan {#Čína} - 3:0 - {#Japonsko} Tahara 'uNleashed'
House of Decay ( 8:4 ) , Lost World ( 10:1 ) , Campgrounds ( 8:4 )