Přejít k hlavnímu obsahu

FX nakonec na ESWC jedou, známe i další postupující

7. 6. 2010 | 12:27 Counter Strike 1.6
Polský tým Frag eXecutors nakonec bude mít účast na ESWC zdarma, zvítězil totiž v domácí kvalifikaci. FX vládli pevnou rukouHvězdní Poláci měli sice účast na pařížském turnaji zajištěnou formou pozvánky, ale manažeři chtěli hráče údajně prezentovat i na domácí akci. Tento záměr jim nakonec příliš nevyšel, protože polská ESWC kvalifikace proběhla celá online, poněvadž povodně, které postihly Polsko poničily organizátorům spoustu majetku, a ti se tak následně rozhodli LAN finále kvalifikace zrušit.
Výchozí obrázek

Polský tým Frag eXecutors nakonec bude mít účast na ESWC zdarma, zvítězil totiž v domácí kvalifikaci.

FX vládli pevnou rukou

Hvězdní Poláci měli sice účast na pařížském turnaji zajištěnou formou pozvánky, ale manažeři chtěli hráče údajně prezentovat i na domácí akci. Tento záměr jim nakonec příliš nevyšel, protože polská ESWC kvalifikace proběhla celá online, poněvadž povodně, které postihly Polsko poničily organizátorům spoustu majetku, a ti se tak následně rozhodli LAN finále kvalifikace zrušit.


Filip "Neo" Kubski si ohřívá ruce na čínském turnaji WEM

Frag eXecutors se tedy domácím divákům předvedli pouze online a počínali si velice dobře. Bez ztráty jediné mapy postupovali pavoukem až do finále WB, kde je čekali PGS. Ani ti však nedokázali rozjeté FX zastavit a parta okolo Nea se může radovat z cesty do Disneylandu, kde se letošní ESWC koná.

Tím ale příběh nekončí, Polsko totiž vysílá na ESWC jako jedna z mála zemí hned dva zástupce. FX tak v Paříži doplní účastníci LanCraftu, tým DELTA. Ten si poměrně překvapivě poradil s finalisty z PGS a podívá se tak na tuto velkou akci.

POPISEK OBRAZKU
I Španělská kvalifikace byla bez překvapení

Ovládli ji totiž borci z B4G. Možná si říkáte, kdo že to je. Jsou to staří známí, kteří donedávna oblékali dresy organizace Ledpc, která ale nedávno ohlásila konec.

Do španělského finále ESWC kvalifikace se propracovali jednak B4G a poměrně překvapivě celek Wizards. Čekalo se totiž finále mezi B4G a slavným týmem x6tence. Ten ale na kvalifikaci pohořel.

B4G si během celého turnaje počínali jistě a nic na tom nezměnilo ani finále. V tom porazili borce z Wizards na mapě de_train vysoko 16-4 a rozhodli tak o tom, že do Paříže se podívají právě oni.

Z Brazílie jedou FireGamers, mibr zklamali

I Brazílie zná svého zástupce na letošním Electronic Sports World Cupu. Ve víkendové kvalifikaci se jím stala pětice hájící barvy organizace FireGamers.

I oni se až překvapivě snadno propracovali do finále, kde je čekal tým CNB Gaming. FireGamers stačila k postupu do Francie výhra pouze na jedné mapě, zatímco soupeř potřeboval získat hned dvě. Na druhou mapu ale nakonec ani nedošlo, FG potvrdili roli favoritů a výhrou 16-12 si zamluvili letenky do Paříže.

Zklamáním bylo vystoupení hráčů hajících slavnou organizaci Made in Brazil. Ti totiž skončili až čtvrtí. Kromě FireGamers a CNB Gaming je předstihl i tým GoldenGlory.

Zdroj: hltv.org