Přejít k hlavnímu obsahu

Na´Vi míří na DreamHack Winter 2010

15. 11. 2010 | 21:21 Counter Strike 1.6
Ukrajinské hvězdy Natus Vincere míří na zimní DreamHack Winter 2010. Turnaj, který začíná už za devět dní přivítá i další přední světové týmy.
Výchozí obrázek

Ukrajinské hvězdy Natus Vincere míří na zimní DreamHack Winter 2010. Turnaj, který začíná už za devět dní přivítá i další přední světové týmy.

Jedna z posledních velkých akcí, která bude hostit největší světová jména, má svůj začátek stanoven na 25. listopadu a už nyní se většina fanoušků těší, co jim jeden z nejlepších turnajů roku přinese. Po celý víkend se v různých koutech Evropy odehrávaly DreamHack kvalifikace, díky kterým se přední evropské týmy mohli kvalifikovat do samotné hlavní fáze turnaje. Pojďme si připomenout, jak to dopadlo v Británii, ve Španělsku a v Beneluxu.

Britská kvalifikace hostila nakonec osmnáct týmů a vedle domácích celků se našli i cestovatelé z Norska a Dánska. Mezi čtyři nejlepší celky se dostali zástupci výše zmíněných zemí, přičemž dánská puta, kde hrál i švédský André "BARBARR" Müller, porazila ve finále domácí myRevenge.UK, čímž si zajistila divokou kartu pro hlavní turnaj.


Podaří se konečně Na´Vi potvrdit úspěchy ze začátku roku? (foto: HLTV.org)

Ve Španělsku se dařilo zejména bývalým Bet4Gamers, nýnějším x6tence, to když španělský tým prošel turnajem bez jediné porážky a v grandfinále proti Wizards jim stačilo k celkovému vítězství výhra na jedné mapě.

A v zemích Beneluxu se během víkendu odehrály dvě online kvalifikace (jedna pro Belgii a jedna pro Holandsko), jejichž grandfinále se konalo na akci Outpost on Fire, která se konala v belgických Antwerpách. Do vyvrcholení turnaje se kvalifikovaly týmy Antwerp Aces a holandští Progression, přičemž lepší herní projev ukázali domácí "AAčka".

Švédský Jönköping se ale už nyní chystá do hávu světových barev. Kromě výše zmíněných ukrajinských stár Natus Vincere dojedou i francouzští FACE2FACE a třeba i finští Power Gaming, kteří se naposledy předvedli na čínském World E-Sports Masters 2010.

Seznam účastníků DreamHack Winter 2010

{#Švédsko} fnatic{#Švédsko} SK Gaming{#Ukrajina} Natus Vincere
{#Polsko} Frag eXecutors{#Dánsko} Full Gaming{#Dánsko} mTw
{#Finsko} Power Gaming{#Francie} Millenium{#Francie} FACE2FACE
{#Španělsko} x6tence{#Belgie} Antwerp Aces{#Brazílie} Made in Brazil
{#Finsko} munkka{#Dánsko} puta{#Švédsko} LIONS
{#Dánsko} NoProblem!{#Turecko} Hardwarearena{#Švédsko} ondska
{#Švédsko} RAGE-Gaming  

Před námi je ještě finále norské a portugalské kvalifikace, jeden z dalších týmů vzejde z PlayZeek Ladder Season #29 a nesmíme také zapomenout, že čtyř celky postoupí skrz BYOC kvalifikaci na samotném DreamHacku.