Přejít k hlavnímu obsahu

Frag eXecutors vydávají světový žebříček

28. 12. 2010 | 03:54 Counter Strike 1.6
Jak už bývá zvykem, každý nakonec roku sumarizuje a dává dohromady materiály, které připomenou vše, co se v onom roce stalo. Kromě častých článků "Co bylo a co bude?", se některé světové celky pouští i do žebříčků za uplynulý rok. Jak vypadá ten, který vytvořili u polských Frag eXecutors?
Výchozí obrázek

Jak už bývá zvykem, každý nakonec roku sumarizuje a dává dohromady materiály, které připomenou vše, co se v onom roce stalo. Kromě častých článků "Co bylo a co bude?", se některé světové celky pouští i do žebříčků za uplynulý rok. Jak vypadá ten, který vytvořili u polských Frag eXecutors?

Autorem žebříčku, který mapuje všechny důležité akce roku 2010 je Łukasz "lecho" Leśniewski, který vytvořil systém udělování bodů již před pár lety pro jeho oblíbenou hru Quake. Všechny pravidla a nápady, které před časem vytvořil právě pro Frag eXecutors použil i v tomto jednom z nejvíce ožehavých žebříčků poslední doby. Pojďme se podívat na jeho pravidla.

Nejdůležitější na celém systému je to, že všechny vybrané akce dostaly určité bodové ohodnocení. Nejlépe hodnocené turnaje, které se těšili jak skvělé účasti, tak velké prestiži, spadají do I. kategorie. Turnaje, které patří každoročně k vrcholům, ovšem nejezdí na ně úplná špička, patří do II. skupiny a akce, které patří do III. kategorie, sice patří k největším akcím roku, bohužel na něm vždy chyběl některý přední světový tým.

Jak byly tedy soutěže rozloženy do kategorií?


tournament = turnaj; city = město; category = kategorie

Někteří z vás si mohou všimnout toho, že zde chybí například Samsung Euro Championship, kterého se zúčastnila i česká eSuba. Tvůrce tohoto žebříčku se rozhodl vybrat jen ty akce, které se zúčastnili pouze ty nejlepší týmy Evropy, proto chybí například i americké mistrovství Intel Extreme Masters.

A takto se rozdělovaly body:


points = body; of points poll = počet procent z hlavního bodového součtu

Z patnácti akcí, které se započítávají do žebříčku, hned pět vyhráli hráči Natus Vincere. Třikrát se radovali švédští fnatic a po jednom vítězství na svém kontě mají WeMade FOX, Lions, Mortal Team Work, CnB Gaming, Evil Geniuses, mix švédských hráčů Concode a Frag eXecutors.

Na´Vi navíc drží primát i v počtu dosažených míst na stupních vítězů, hned devětkrát se umístili mezi prvními třemi celky. Celé zobrazení a náhled vítězů všech patnácti akcí naleznete na stránkách Frag eXecutors.

A nyní samotný žebříček. Někdo se může ptát, jak to je s body, pokud se hráči v průběhu sezóny někam přesunuli, nebo celé sestavy vyměnily své vlastníky. Následující žebříček je oficiálních deset nejlepších týmů bez ohledu na organizaci.


appearances = účast na turnajích

Vítězi se jasně stali ukrajinští Natus Vincere, kteří o více než dvěstě bodů překonali svého největšího a úhlavního rivala, švédské fnatic. Na třetím, bronzovém, místě skončili "domácí" Frag eXecutors.

Každý tým se pak dočkal i krátkého popisu v podání tvůrce výše zmíněného žebříčku. Všechno si můžete prohlédnout na stránkách Frag eXecutors. Co říkáte na žebříček vy? Souhlasíte s dominancí Natus Vincere?

Štítky: frag executors