Přejít k hlavnímu obsahu

MČR: Představujeme FeW GamerS

17. 4. 2011 | 22:59 Counter Strike 1.6
Mistroství České republiky se blíží a my vám přinášíme první rozhovor a pohled na jeden z kvalifkovaných týmů. Svůj zrak dnes zaměříme na tým FeW GamerS, které vede Jakub "chillda" Schüller.
Výchozí obrázek

Mistroství České republiky se blíží a my vám přinášíme první rozhovor a pohled na jeden z kvalifkovaných týmů. Svůj zrak dnes zaměříme na tým FeW GamerS, které vede Jakub "chillda" Schüller.

FeW GamerS dříve měli ve svých řadách opravdu nadějnou sekci sweetdreamZ, ta se ale časem rozpadla a hráči se rozutekli do různých koutů české scény. Dlouho jsme pak u FeW GamerS neviděli pořádnou sestavu, která by tým dostatečně reprezentovala. Až teprve před měsícem se jim podařilo získat celek Have Fun, jenž se mezizatím snažil proklestit cestu na přední české pozice. To se jim podařilo a na díky skvělým výkonům z poslední doby se dostali i na vyvrcholení této sezóny, Mistroství České republiky v počítačových hrách. Pojďme si popovídat s kapitánem týmu Jakubem "chillda" Schüllerem o tom, jak se FeW GamerS připravují.

Chilldo, gratuluju, že jste se vůbec na MČR dostali, jak trávíte tento víkend?

Díky Man1, jako každý víkend se všichni věnujeme svým věcem jako je partnerka, rodina a přátelé. Prostě si užíváme odpočinku.

Zbývá pět dní do začátku MČR, nastaly u vás nějaké tréninkové změny?

Ani né změny jako spíš zavedení přísnějšího režimu. Všechny naháním na DMka, aby mi v zápase nebrečeli, že nic netrefí a snažíme se poctivě pilovat už zajeté taktiky.

Vytvořili jste i nějaké nové taktiky? Inspirovali jste se ve světě?

Převážně všechny taktiky , které máme, byly nebo jsou používány různými TOP týmy světa. Některé jsme samozřejmě upravili tak, aby nám více vyhovovaly. Pak máme nějaký vlastní defaulty.

MČR je pro vás určitě vrcholovou akcí letošního roku, s jakými pocity a nadějemi jedete na turnaj?

Řeknu to narovinu, neděláme si žádné iluze o tom, že rozmetáme například eSubu a hurá na bednu, to určitě ne. Přesto to berem zodpovědně a chceme ukázat, že dokážeme zahrát vyrovnaně s kýmkoliv. Rozhodně tam nejedeme na výlet.

Váš tým se zúčastnil i LanCraft Spring, jak bys zpětně zhodnotil váš výkon na této akci?

Hodnotil bych to známkou 1. Jen škoda, že jsme se tam podívali v jiné sestavě. Hráči zillda a aeRmaster se nemohli zúčastnit a proto jsme si přizvali hosty duke_duke a blixe. Oba zahráli výborně a tímto bych jim chtěl i poděkovat. Nakonec 3. místo v mixu je solidní výsledek.

Co říkáš na účast? Myslíš si, že LanCraft poškodilo to, že ve stejný měsíc se koná i MČR?

Oproti MČR ta účast byla opravdu slabší. Ale i tak nechyběly týmy jako eSuba, Cracked Gamers, eEriness nebo  slovenští corps.sk a Made in Bratislava. Každý ví, že eXtatus nejeli, protože měli v poslední době problémy se sestavou. Duke nám prozradil, že NecroRaisers nejeli kvůli úplně jiným záležitostem než je MČR. nEophyte taktéž točili se sestavou, takže ne, nemyslím si že by MČR poškodilo nějak LanCraft v tomto směru.

Co očekáváš od týmů jako nEph a eXtatus, kteří prošli velkou změnou před MČR? Myslíš, že budou bojovat o titul?

Jak nEophyte tak eXtatus to budou mít dost těžké. Oba celky teď vypadají dost našlapaně a proto si nebudou chtít udělat ostudu. Uvidíme jak to zvládnou. Co se týče titulu, v tomhle ohledu věřím víc eXtatusákům, protože to jsou hrozní feťáci.

Sám ptex ale přiznal, že přes měsíc nehráli, myslíš že se to projeví hodně?

U takových hráčů jako jsou oni určitě. Oni se nestali top klanem u nás ze dne na den, ale vydřeli si to dlouhodobým hraním. Jakmile přestanou hrát, vypadnou z tempa. To jsme mohli vidět i na posledním King of the Hill kde nezahráli moc přesvědčivě.

Na koho si věříte nejvíc a s kým byste se chtěli na turnaji potkat?

Je nám jedno koho chytnem. Na všechny si pojedeme to svoje a uvidíme jak to zabere. Asi není klan, který bychom přímo nechtěli potkat v turnaji, ale od takových nEophyte nevím co mám čekat jelikož jsou mix a hraje tam teď Trpaslik. Takže kdybychom se s nima nepotkali, nezlobil bych se.

FeW GamerS budou mít zastoupení i v jiných hrách na MČR, je na vás vyvíjen velký tlak ze strany vedení?

S klukama z vedení jsme zadobře. O nějakém tlaku z jejich strany se tu nedá hovořit, naopak se nás snaží co nejvíce motivovat.

Jsem rád, že sis na mě udělal čas chilldo, držím palce a doufám, že se uvidíme! Měj se!

Na tebe si udělám vždycky čas Man1. Taky děkuju, že sis na mě vůbec vzpomněl a udělal rozhovor s takovým špatňákem jako já. Chci ještě poděkovat všem našim fanouškům co nám věří a podporují nás. Tím myslím konkrétně HENRY-ho, LUKE-ho a SERAPA a další o kterých nevím.

FeW GamerSTip na umístění dle PLAYzone.cz - 11. místo
{#Česká Republika} Jakub "chillda" Schüller
{#Česká Republika} Milan "Striker" Švejda
{#Česká Republika} Patrik "morris" Hruška
{#Česká Republika} Miroslav "aeRmaster" Fatěna
{#Česká Republika} Milan "zillda" Pichlík

Úspěchy

3. místo SteelSeries KoTH #3
3. místo LanCraft Spring 2011

Zdroj: MČR
Štítky: MČR 2011