Přejít k hlavnímu obsahu

iPL: eSuba a Cracked vítězí

18. 5. 2011 | 21:35 StarCraft 2
Ruská liga iPL, tedy alespoň kvalifikace do druhé ligy, pomalu finišuje. Český fanoušek může být z dosavadního vývoje nadmíru spokojen. Všechny tři týmy se probojovaly do závěrečného kola Winners Bracket, kde bojují o 2 postupová místa. Ovšem ani ten jeden co vypadne nemusí truchlit. V Losers Bracket se totiž bojuje o další dva sloty.
Výchozí obrázek

Ruská liga iPL, tedy alespoň kvalifikace do druhé ligy, pomalu finišuje. Český fanoušek může být z dosavadního vývoje nadmíru spokojen. Všechny tři týmy se probojovaly do závěrečného kola Winners Bracket, kde bojují o 2 postupová místa. Ovšem ani ten jeden co vypadne nemusí truchlit. V Losers Bracket se totiž bojuje o další dva sloty.

iplShodou náhod se české týmy potkaly až v závěrečném střetnutí a ne dříve. První zápas měli na programu {#Česká Republika} Cracked Gamers, kteří vyzvali tým {#Ruská federace} GosuStyle. Mimochodem je to stejný tým, se kterým si nedávno hravě poradili {#Česká Republika} nEophyte. Druhý zápas má na svědomí dvojice {#Česká Republika} eSuba a {#Česká Republika} WeWannaWin Clan.

{#Česká Republika} Cracked Gamers mají svůj závěrečný zápas v kvalifikaci za sebou a jak již název napovídá, byl to zápas úspěšný. Prvním hráčem českého týmu byl Protoss {#Česká Republika} Steve, který si nejprve poradil s {#Ruská federace} Lesterem a {#Ruská federace} SeYem, ovšem následně nestačil na {#Ruská federace} Viruse. Toho sice porazil {#Česká Republika} Andrew, ovšem pak následovala TvZ bitva, která trvala neuvěřitelných 51 minut. Z té vyšel vítězně {#Ruská federace} Skyter. Ruské naděje ale rychle pohřbil {#Česká Republika} Masacre, který zařídil svému týmu poslední bod k postupu. Cracked Gamers se tak jako první tým probojoval z kvalifikace do hlavní části ligy.

Druhý zápas odehráli {#Česká Republika} WeWannaWin Clan a {#Česká Republika} eSuba. Zápas byl streamován dvojicí Murdoc a Horror a ti z vás, kteří ho neviděli, přišli o hodně, protože rozhovor komentátorů se často zvrhával v netradiční diskuzi Wink. Jako první nastoupili {#Slovenská Republika} Sid, Zerg a zástupce w3c, proti {#Česká Republika} w0nderovi. Slovenský hráč dokázal využít své převahy a poslal svůj tým do jednobodového vedení. Jako druhý z eSuby nastoupil {#Česká Republika} Lopata. Ten si nejprve poradil se Sidem a následně i s {#Česká Republika} Helterem a {#Estonsko} Viktorem. Jelikož nebyl k mání čtvrtý hráč, byl poslední souboj zkontumován. Následně byl ještě odehrán souboj Lopaty s {#Česká Republika} Dewou, ale ten se do zápasu již nepočítal. Lopata si po vzoru svých kolegů připsal all-kill.

w3c tak bude čekat Losers Bracket, ve kterém dostanou druhou šanci. Na svého soupeře si budou muset pár dní počkat, ale doufejme, že se jim zápas povede a my pak uvidíme ve druhé lize hned 4 české týmy.

 

Kvalifikace do druhé ligy iPL - Třetí kolo
Cracked Gamers {#Česká Republika}4:2{#Ruská federace} GosuStyle
Steve protoss {#Česká Republika}1:0{#Ruská federace} zerg Lester
Steve protoss {#Česká Republika}2:0{#Ruská federace} protoss SeY
Steve protoss {#Česká Republika}2:1{#Ruská federace} protoss Virus
Andrew zerg {#Česká Republika}3:1{#Ruská federace} protoss Virus
Andrew zerg {#Česká Republika}3:2{#Ruská federace} Terran Skyter
Masacre protoss {#Česká Republika}4:2{#Ruská federace} Terran Skyter
   
WeWannaWin Clan {#Česká Republika}1:4{#Česká Republika} eSuba
Sid zerg {#Slovenská Republika}1:0{#Česká Republika} protoss w0nder
Sid zerg {#Slovenská Republika}1:1{#Česká Republika} protoss Lopata
Helter Terran {#Česká Republika}1:2{#Česká Republika} protoss Lopata
Viktor protoss {#Estonsko}1:3{#Česká Republika} protoss Lopata
FREEWIN
1:4{#Česká Republika} protoss Lopata