Přejít k hlavnímu obsahu

jance: Nemáme se za co stydět

7. 11. 2012 | 21:40 Counter-Strike 2
Ženský turnaj v Counter Strike: Global Offensive na francouzském turnaji ESWC měl letos i československé zastoupení. Sympatickou hrou se prezentoval tým iNfernity ladies, který ale nakonec skončil již před branami playoff. Holky si i přes dobré vstupy do jednotlivých zápasů odnesly tři porážky a skončily ve své skupině poslední. My Vám nyní přinášíme exkluzivní rozhovor s kapitánkou týmu Janou "jance." Kozákovou. 
Výchozí obrázek

Ženský turnaj v Counter Strike: Global Offensive na francouzském turnaji ESWC měl letos i československé zastoupení. Sympatickou hrou se prezentoval tým iNfernity ladies, který ale nakonec skončil již před branami playoff. Holky si i přes dobré vstupy do jednotlivých zápasů odnesly tři porážky a skončily ve své skupině poslední. My Vám nyní přinášíme exkluzivní rozhovor s kapitánkou týmu Janou "jance." Kozákovou. 

iNfernity ladies na hlaví stagi v prvním zápase proti domácímu týmu Imaginary

Ahoj Jano, předem ti chci poděkovat, že jsi si našla čas na rozhovor. Začneme jednoduchou otázkou. Jaké máš pocity z ESWC teď po návratu a jak se případně liší oproti pocitům bezprostředně po skončení turnaje?

Ahoj, takže začnu tím, jaké byly moje pocity hned po turnaji. Byla jsem šíleně smutná a také naštvaná, protože trénink, hra i výsledky nás přesvědčili o tom, že jsme měly i na lepší umístění! Pár z nás ukáply i nějaké slzičky a nálada byla pochmurná. Nyní se na to koukám stejně, ale těší mě, že jsme si to i tak užily a všechny už do budoucna budeme vědět, co to je hrát před tolika lidma, a víme co od toho očekávat! Zahrály jsme dobře a nemusíme se konečně za nic stydět! Veříme tomu, že teď už to bude jen lepší a úspěchy se dostaví!  Nic se ale vzdávat nebude, určitě ne po nejlepším týmovém výsledku za dobu, co hraji csko!

Nemrzí tě ale po předvedené hře tři porážky ve třech zápasech o to víc? Nenapadlo tě, že po tomto výsledku může trvat dlouho, než se opět podíváte na další zahraniční akci?

Určitě to mrzí hodně a dlouho bude. Ale nemyslím si, že by nás to nějak omezilo do budoucna. Jsme aktivní, stále hrajem vyrovnaně i online a admini si u nás můžou být jistí, že na lan dorazíme. Na Dreamhacku dívčí turnaj letos asi nebude, takže než bude nějaká možnost, budeme mít další odehrané zápasy online a další možnost "prezentace" našeho týmu.
Navíc hned první zápas ve skupinách na hlavní stage proti domácímu týmu, kterej je komentovaný v jejich rodné řeči. Každej ví, že to je ohromná nálož na nervy atd, zvlášť když publikum tvoří 95% jejich národnosti.

Když se dostáváme k těm zápasům, můžeš ve zkratce popsat jednotlivé zápasy, jak se vyvíjely z vašeho pohledu a co nakonec podle tebe rozhodlo? Došlo k nějakým chybám v taktice, nedorozumění nebo soupeřky ukázaly více zkušeností ve vypjatých situacích?

Upřímně si moc z toho nepamatuji, protože jsem se soustředila na hru v té dané chvíli a přemýšlela o dalších kolech. S holkama víme, co musíme změnit do budoucna a na čem zapracovat. Ve zkratce teda k jednotlivým zápasům: První match, co se hrál na main stage - tam bylo více aspektů, například: nikdo z nás před tím nehrál na tak obrovském pódiu před tak
velkým publikem, zatímco Francouzky dva dny před tím na tom samém místě vyhrály svoji kvalifikaci. Navíc mohly určitě slyšet komentář v jejich rodné řeči bez zpoždění. Dále jsme udělaly několik chyb při komunikaci v situacích 2v2, 3v3, po položení bomby a párkrát jsme  zapomněly počítat, kdy má soupeř eco. Což se opakovalo i v dalších dvou zápasech a navíc se stále projevovaly nervy z prvního zápasu o kterém jsme si uvědomovaly, že se dal vyhrát. Na což jsme v konečném důsledku doplatily.

iNfernity ladies na ESWC: Maiuska, Glee, LeuskA, jance., AmazonQa

Se soupeřkami jste podle svých slov před turnajem trénovaly. Překvapily vás něčím? Bylo například vidět, že se na některé vaše taktiky speciálně připravily?

Ani ne. Jediných, kterých jsme se "bály", protože znaly naše taktiky byly O+, na což jsme možná doplatily, protože jsme vyškrtaly mapu, kterou jsme s nimi nehrály tak často, což je train, kterej nám jde ovšem o dost víc. Poslední dvě mapy byly d2 a train, tudíž jsem škrtla train a to nakonec možná byla chyba.

Zastavme se ještě u vaší přípravy. Změnila bys na ní zpětně něco? Třeba výběr soupeřů, nacvičení více taktik nebo myslíš, že příprava byla v rámci možností maximální?

Příprava byla super a daly jsme do toho opravdu hodně. Samozřejmě se vždy dá něco změnit a udělat lépe, ale to člověk nezjistí, dokud se chyby neprojeví. Možná se přístě méně zaměřit na konkurenci a trénovat jen proti klukům z ciziny. Spíše si ale myslím, že některé z nás dost ovlivnila ta obrovská atmosféra toho turnaje. Ale jsem na všechny hrdá! Nikoho to vyloženě nepoložilo a všechny zahrály dobře. Pro některé z nás to byla téměř první lanka vůbec. Cílem je poučit se z chyb a přístě je bedna naše!

Přejděme k  samotnému ESWC. Jak na tebe ESWC zapůsobilo po organizační stránce jak z pohledu hráčky, tak pohledu diváka? Co se ti na akci nejvíce líbilo, co by naopak mohli organizátoři v budoucnu zlepšit a z čeho by si české akce měli vzít příklad?

ESWC působilo od začátku jako velkolepý turnaj. Organizace by mohla být ale o něco lepší. Např. mi chyběl viditelný rozpis programu, větší ochota adminů při získávání informací nebo dodržení toho, co je napsané na stránkách(mohly jsme spát o něco déle)! Z pohledu diváka to bylo skvělé a nezapomenutelné, jediné co me naštvalo bylo, že finále kluků nebylo na main stage, protože tam se hrál funny kids cup v TM a pak děsnej "dj" s raperama, nebo co to bylo. České akce se s tímto nedají porovnávat, jelikož takovými prostředky, jaké mají Francouzi, Češi prostě nedisponují. Nadruhou stranu si myslím, že například Lancraft si ale vede velmi dobře.

Co byl pro vás největší zážitek kromě hraní na hlavní stagi? Máte například nějakou veselou historku, o kterou byste se rády podělily? S kým slavným jste se například vyfotili, popovídaly nebo alespoň pozdravily?

Tento rok jsme ani nějak nevyhledávaly "slavné" kluky kvůli fotkám na památku. Soustředily jsme se hlavně na hru a pak na rozebírání chyb a změn do budoucna. Na ESWC párty jsme pak chviličku mluvily se zAAz, potter, Hellrose a s holkami z BlackWidow. No a veselých(teď už veselých) historek máme dost, ale ty bychom si asi radši nechaly jen pro vybranou společnost. Něco málo se fanoušci mohou dozvědět z videí, které jsme natočily a zveřejníme je, co nejdříve to bude možné.

Určitě jsi četla komentáře reagující na vaše francouzské vystoupení. Co jim říkáš a co bys případně vzkázala jak kritikům, tak fanouškům vašeho týmu? Kde vás budou moci obě skupiny v dohledné době zase vidět?

Překvapilo nás, že si lidé začali všímat toho, že to pro nás nebyl výlet ale plno trénování a příprav. Jsme za to ohromně vděčné a tímto chci za celý tým poděkovat za podporu a hodně kladných komentářů. K těm méně kladným - čekaly jsme, že se pár s prominutím "blbečků" najde. Bereme to tak, že každý má svůj názor a očekávat jen klady, když jsme nepostoupily ze skupiny, by bylo přehnané. Každý komentář je dobrý. Jak se říká: špatná reklama, taky reklama. Kde nás budete moct vidět v dohledné době nevím, protože oficiálně není žádný oznámený turnaj. Možná bude po novém roce turnaj v Kodani, kam bychom určitě chtěly jet a počítáme také s českými mezihernovými turnaji. Jinak v neděli odpoledne je divčí online turnaj pořádaný ESL, kterého se určitě zúčastníme. 

Tím se dostáváme na úplný závěr rozhovoru. Děkuji ti za něj a závěrečný odstavec tedy přenechávám tobě.

Já bych chtěla poděkovat všem, co nám drželi palce(doufám že stále budou :P), dále chci poděkovat jckalovi, že si občas na nás našel čas a pomohl nám s tréninkem a určitě také Chlievikovi a celému iNfernity týmu a sponzorům jako je například Spire. Jak by řekla Maiuska:"PROSTĚ děkujeme všem za skvělou podporu našeho týmu!"

Vážíme si toho a budem bojovat dál. My se nevzdáváme!