Přejít k hlavnímu obsahu

ELEAGUE W2: NiP překvapili ve finále

4. 6. 2016 | 11:35 Counter-Strike 2
I druhý týden americké ELEAGUE je za námi a přinesl nám spousty akce a napětí. Jak tento týden probíhal a kdo se nakonec podívá do play-off?Druhý týden se v Atlantě utkali dva evropské top týmy NiP a G2, které doplnil jeden z nejlepších týmů v Americe OpTic a tým Selfless, který náhradil TyLoo, kteří kvůli problému s vízy dali přednost kvalifikaci na major v Polsku.
Výchozí obrázek

I druhý týden americké ELEAGUE je za námi a přinesl nám spousty akce a napětí. Jak tento týden probíhal a kdo se nakonec podívá do play-off?

Druhý týden se v Atlantě utkali dva evropské top týmy NiP a G2, které doplnil jeden z nejlepších týmů v Americe OpTic a tým Selfless, který náhradil TyLoo, kteří kvůli problému s vízy dali přednost kvalifikaci na major v Polsku.

jsou NiP už definitivně zpět na vrcholu? (foto: HLTV)

V základní části skupiny dokázal dominovat francouzký tým G2, který vyhrál všech šest zápasů. I když celý tým hrál velice dobře, nejvíc opět vyčníval Shox, který momentálně zažívá svou nejlepší formu za poslední dobu. Na druhém pozici se umístili Švédi z NiP, které dokázali porazit jen G2. O třetím místě se rozhodovalo až v úplně posledním zápase, kde se utkali Selfless a OpTic, kteří do té doby nezískali jediný bod. Na obou mapách dokázal zvítězit kanadský tým OpTic, který tak získal lepší pozici do semifinále. Selfless tak i přes sympatické výkony končí poslední.

V prvním semifinále se utkali G2 s Selfless. Jen málokdo věřil Selfless v tomto zápase, ale snad nikdo nečekal takovou dominanci Francouzů. Na mapě Cache nedostali Selfless od G2 nejmenší šanci na vítězství a zápas skončil 16:2. Na této mapě jsme mohli jsme vidět One Man Show v podání ScreaMa, který ze zápasu odešel s K-D 30-5 a Ratingem 2.55. Druhá mapa Train byla o něco málo vyrovnanější, ale i tak G2 vyhráli 16:8 a šli do finále. Selfless tím pádem vypadávají z turnaje.

Druhé semifinále ze začátku vypadalo podobně jako to první, avšak jinak, než by každý čekal. Na mapě Cobblestone dokázal tým OpTic naprosto překvapit NiP a dokázali vyhrát 16:3. Následovala mapa Overpass, která se vyvíjela přesně naopak. Švédi byli těmi, kteří naprosto dominovali a vyhráli 16:2. Musel tak rozhodnout Train. Po první polovině byli vítězství blíž Kanaďané, ale nakonec to byli NiP, kteří dotáhli zápas do vítězného konce. Pro OpTic to ještě neznamená nutně konec, ale šance na postup do Last Chance kvalifikace jsou už pouze teoretické.

Finále bylo jako návrat v čase o pár let dozadu. Souboj GeT_RiGhT a f0rest vs Shox a ScreaM snad nemůže nechat nikoho chladným. A jako návrat pár let dozadu vypadal i průběh zápasu. G2 nestačili s NiP držet krok, hlavně díky velmi vyrovnaným výkonům hráčů NiP. Na Cache zvítězili NiP 16:9, na Trainu dokonce 16:3 a potvrdili tím svůj návrat mezi TOP týmy a přerušili šestnácti zápasovou šňůru neporazitelnosti francouzského týmu. 

NiP je tak druhým tým, který ma zajištěnou účast v Play-off. Příští týden nás čeká skupina C, ve které se představí Astralis s Kjaerbyem, CLG, dánský SK Gaming a NRG v nové sestavě s Tabsenem a FugLym. Sledujte PLAYzone, abyste nepřišli o žádné novinky.

Akce týdne - Shox vs Selfless - pistol ace

 

Štítky: ELEAGUE
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.