Přejít k hlavnímu obsahu

ESL Open Summer s hojnou účastí CZ/SK týmů

12. 6. 2016 | 10:47 Counter-Strike 2
ESL Open a ESEA Open patří mezi vstupní brány do světa elitních lig a turnajů a postupně se přes ně jde propracovat až do ESL Pro League. Právě o to se přes ESL Open League pokusí celkem 642 týmů z celé Evropy, mezi které patří i 17 CZ/SK týmů. Tyto týmy jsou seřazeny do 81 skupin po osmi podle regionů, to znamená, že týmy se utkají především s týmy ze stejného státu. Pro CZ/SK týmy jde o skupiny BA až BC.
Výchozí obrázek

ESL Open a ESEA Open patří mezi vstupní brány do světa elitních lig a turnajů a postupně se přes ně jde propracovat až do ESL Pro League.

Právě o to se přes ESL Open League pokusí celkem 642 týmů z celé Evropy, mezi které patří i 17 CZ/SK týmů. Tyto týmy jsou seřazeny do 81 skupin po osmi podle regionů, to znamená, že týmy se utkají především s týmy ze stejného státu. Pro CZ/SK týmy jde o skupiny BA až BC.

16 nejlepších týmů se poté probojuje do ESL Major League, ze které je to už jenom krůček do ESEA Premier, druhé nejvyšší ligy v hierarchii ESL a ESEA, což dokázali hráči týmu eSuba, kteří si prošli přes ESL Open a ESL Major a momentálně bojují v ESEA Premier. Kromě toho vítězný tým získá vybavení v hodnotě 500€.

ESL

A kdo vlastně v lize bude hrát? Asi nejznáměnším tuzemským týmem v této lize je tým Ragged.sk, který si zahrál také na maďarském ICL. Dále například tým myRevenge nebo týmy Waterfall a Eclot, které se čím dál více dostávají do povědomí české CS scény. Kompletní seznam přihlášených týmů do ESL Open Summer můžete najít na odkazu zde.

Naopak ve šlépějích Majestic Lions, kteří se vydali cestou ESEA Open a dokázali se úspěšně dostat do ESEA Main, se vydal pouze tým Spray Down, který se ale rovněž účastní ESL Open.

Nezbývá nic než všem tuzemským týmům popřát hodně štěstí a doufat, že dokážou navázat na úspěchy eSuby a Majestic Lions.

Zdroj: ESL
Štítky: ESEA Open, ESL Open
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.