Přejít k hlavnímu obsahu

První setkání majitelů herních organizací

27. 6. 2016 | 21:55 Všechny hry
Česko­slovenská scéna je velice ošemetná a dá se říct, že i přímo neprůhledná a co ještě více ­ nepředvídatelná. Za vše mohou podmínky pro přestupy hráčů a špatné prostředí pro výchovu těch nadějných, kteří by si vážili svého zázemí u organizací, které jim daly prostor.
Výchozí obrázek

Česko­slovenská scéna je velice ošemetná a dá se říct, že i přímo neprůhledná a co ještě více ­ nepředvídatelná. Za vše mohou podmínky pro přestupy hráčů a špatné prostředí pro výchovu těch nadějných, kteří by si vážili svého zázemí u organizací, které jim daly prostor.

Proto se vedení týmu Eclot Gaming rozhodlo po právní stránce založit spolek herních organizací, které podléhají právní registraci, ale stejně tak i pro ty, které to postrádají. Více v komentáři vysvětlí Martin “Nebojacnyvodca” Novotný, majitel herní organizace ECLOT. 

Na naší scéně je málo organizací, které mají právní status. V překladu to znamená, že nemohou vytvářet smlouvy mezi hráči a seskupením a stejně tak jsou o to dále k poloprofesionalitě. Také nemohou oficiálně vyjednávat se sponzory. V praxi to znamená, když se podíváme na jiné sporty, že poloprofesionální týmy jsou ty, které tvoří alespoň zakládající spolky. Profesionální jsou ty, které jsou pod hlavičkou nějaké, povětšinou obchodní společnosti. Myslíme, že na společnosti s cílem být ziskoví, je tu ještě čas a prostor. Ovšem poloprofesionální organizace tu mohou být během dvou měsíců a my bychom rádi stáli u zrodu prostředí, které by zvýšilo konkurenci a neprofesionálním týmům pomohlo stát se alespoň poloprofesionálním,” řekl na úvod Nebojacnyvodca.

Co by to do budoucna mělo znamenat? O tom se více rozepsal opět jednatel týmu Eclot Gaming Martin Novotný. “Jde o to, že chceme založit prostředí, kde by si organizace (pokud možno ty přední), mohly naplánovat jasná pravidla co se týče podstatných věcí, jako jsou například přestupy hráčů, podmínky prodeje hráčů z organizace do organizace nebo si vytvořit půdu pro vyjednávání a pro rovnocenný boj proti hráčské asociaci, která tu dřív nebo později vznikne. Už nyní to je tak, že hráči mají větší možnosti než organizace a poloprofesionalizace a nějaké seskupení, dejme tomu asociace herních klanů, by mohla být stavidlem, které by bránilo průtoku špatných směrů,” nechal se slyšet Nebojacnyvodca, tým leader týmu ECLOT.

Plánovaná schůzka majitelů herních organizací
Směr, jakým by se tato myšlenka měla ubírat, by mělo nastínit vůbec první velké jednání a sešlost majitelů týmů na TeamSpeaku, který bude rozesílán na základě žádostí o místo na setkání. Pokud bude jednání úspěšné a bude mít ohlas, plánuje herní organizace v nejbližší době osobní setkání v Praze. Proto, pokud jste majitelé nebo manažery se zřetelnou pravomocí vyjednávat za vaše seskupení, nemělo by vám tohle setkání ujít. Registrovat se můžete do pátku 1. 7. 2016 na e­mailové adrese martin.novotny@eclot.eu. A nebojte se, dle organizátorů iniciativy nejde o akci jednoho týmu, ale o akci všech týmů, které chtějí ten náš e­Sport opět posunout o trochu dále.

Informace o setkáni
Datum:
3. 7. 2016
Čas: 20:00 hodin
Registrace účast: martin.novotny@eclot.eu
(Do předmětu napište “setkání” a do kontextu zprávy název herní organizace, pozice vyslance a potvrzení účasti ­ obratem obdržíte bližší informace o setkání).

Info: Setkání iniciuje herní organizace ECLOT za spolupráce přislíbených herních týmů a v případě malé účasti si dovoluje akci přesunout nebo zrušit, stejně tak i samotný nápad nerealiziovat.