Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2016: Vše, co potřebujete vědět

30. 10. 2016 | 15:32 Counter-Strike 2
Osm nejlepších týmů se utká už příští týden na brněnském výstavišti o titul mistra ČR! Kdo vás bude provázet víkendovým turnajem a co můžete očekávat od novodobých titánů?MČR 2016 se stejně jako loni stává součástí velkého brněnského festivalu IN-JOY. Od 4. listopadu se tak můžete stát součástí největšího herního festivalu, který se v Česku a na Slovensku pořádá. V tomto krátkém přehledu vás chceme informovat o harmonogramu, komentátorech a týmech, které se kvalifikovaly do finální části.
Výchozí obrázek

Osm nejlepších týmů se utká už příští týden na brněnském výstavišti o titul mistra ČR! Kdo vás bude provázet víkendovým turnajem a co můžete očekávat od novodobých titánů?

MČR 2016 se stejně jako loni stává součástí velkého brněnského festivalu IN-JOY. Od 4. listopadu se tak můžete stát součástí největšího herního festivalu, který se v Česku a na Slovensku pořádá. V tomto krátkém přehledu vás chceme informovat o harmonogramu, komentátorech a týmech, které se kvalifikovaly do finální části.

Špičku ovládlo slovenské duo

Celoroční snažení nejlepších tuzemských týmů ovládla hned dvojice týmů. Aktuálně největší konkurenti na česko-slovenském bitevním poli eSuba.Intel a ROG.eXtatus si dokráčeli na konci sezóny pro neskutečný počet bodů a jen díky vítězství na II. LAN finále PLAYzone lig se stala eSuba nejlepším týmem roku po "základní části".

Souboj o třetí místo bylo hodně těsné, nicméně postupem do finále na již výše zmíněné akci si Inside Games urvali třetí místo, následování eEriness E-BLUE a Fraternitas. Šestou pozici uhájili Majestic Lions, kteří oproti loňsku klesli o dvě příčky. Sedmé místo patří mladým ECLOT Gaming no a o osmé místo se bili do poslední chvíle Team Universe a iNfected. Sestava Denise "DANDY" Štrbáka ale prohrála boj o MČR a osmá pozice tak patří Rufusovi a jeho kolegům.

Counter-Strike: GO
#TýmBody
1.{#Slovenská Republika} eSuba.INTEL5768
2.{#Slovenská Republika} ROG.eXtatus4995
3.{#Česká Republika} Inside Games MSI2479
4.{#Česká Republika} eEriness E-BLUE2390
5.{#Česká Republika} Fraternitas2375
6.{#Slovenská Republika} Majestic Lions1905
7.{#Slovenská Republika} Eclot Gaming1764
8.{#Slovenská Republika} Team Universe1687

Základní skupiny

Stejně jako v loňském roce, i letos se budou hrát základní skupiny ve formátu GSL. Rozhodli jsme se tak pokračovat v trendu světových akcí, nicméně narozdíl od nich přinášíme jednu menší novinku. 

První kolo skupin se bude hrát formátem BO1, tedy týmy budou škrtat do té doby, než si vyberou jednu mapu. Další kola už ale budou hrané ve formátu BO3, načež ze skupin postoupí do semifinále jen čtyři nejlepší.

Úvodní kolo začíná v 09:30 a v živém vysílání vás budeme provádět oběma zápasy.

Harmonogram

Stejně jako v loňském roce, se i letos bude hrát CS:GO turnaj především v pátek a v sobotu, kdy vyvrcholí turnaj semifinálem a finálovým zápasem MČR na hlavním pódiu. První den turnaje se můžete těšit na nejlepší zápasy skupin jak na streamu, tak i na stage.

Na pódiu vždy bude vybraný zápas z každého kola skupin (tedy celkem tři zápasy), a stejně tak i jedno ze semifinálových zápasů a samotné grand finále, zatímco paralelní zápasy se odehrají v separátní aréně. Rozvrh turnaje je následující:

 Pátek, 4. listopadu
                   09:30{#Slovenská Republika} eSuba.Intelvs.{#Slovenská Republika} Team UniverseBO1A1                  
09:30{#Česká Republika} eEriness E-BLUEvs.{#Česká Republika} FraternitasBO1A2*
09:30{#Slovenská Republika} ROG.eXtatusvs.{#Slovenská Republika} ECLOT GamingBO1B1
09:30{#Česká Republika} Inside Games MSIvs.{#Slovenská Republika} Majestic LionsBO1B2
11:00Vítěz A1vs.Vítěz A2BO3A3*
11:00Vítěz B1vs.Vítěz B2BO3B3
11:00Poražený A1vs.Poražený A2BO3A4
11:00Poražený B1vs.Poražený B2BO3B4
15:00Poražený A3vs.Vítěz A4BO3

15:00Poražený B3vs.Vítěz B4BO3  *
        
 Sobota, 5. listopadu     
 09:30Semifinále #1  BO3  
 10:30Semifinále #2  BO3  *
 16:00Grandfinále  BO3  *

Prizemoney

I tentokrát se nebude hrát jen o slávu, prestiž a dívky (kappa). Celkové prizemoney pro první čtyři týmy je 85 000! Kolik si urve ten nejlepší?

  • 1. místo - 50 000 Kč
  • 2. místo - 20 000 Kč
  • 3. a 4. místo - 7 500 Kč

Postarají se o vás ti nejlepší z oboru

Do horkých komentátořských křesel se vrací tuzemská špička, kterou můžete již od začátku roku vídat v živých přenosech Prima COOL nebo PLAYzone ligy. Analytický pult bude vést Zdeněk "RaderCZ" Princ a těšit se můžete na Milana "Striker" Švejdu, Ondřeje "Lelek" Kvardu a taky na kulometné komando Damien "DeeThane" Dante a Ivan "Dev1" Lazarov.

V roli observera se pak objeví Marek "shadye" Hovanec. Hosty studia doplníme, neboť jednáme s těmi nejlepšími! Celé vysílání CS:GO turnaje bude probíhat na hlavním kanále PLAYzone_channel.

Mistrovství České republiky v počítačových hrách je za rohem! Týmům na poslední přípravy zbývají necelé dva týdny - který z nich se stane Mistrem CS:GO pro rok 2016?

Štítky: MČR, MČR 2016