Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2016: Kapitáni v horkém křesle - 2. část

3. 11. 2016 | 23:34 Counter-Strike 2
Mistrovství České republiky v počítačových hrách začíná již tento pátek a my vám přinášíme rozhovory s kapitány týmů skupiny B.Největší pozornost se v posledních dnech upíná na bootcampy a tréninky českých a slovenských týmů. Ti nejlepší již tento pátek započnou cestu za nejprestižnějším domácím titulem - Mistrovstvím ČR. Pouze jeden tým zvedne v sobotu odpoledne nad hlavu nový a přenádherný pohár. V druhém části jsme si k peru vzali ty nejdůležitější osoby, kapitány skupiny B.
Výchozí obrázek

Mistrovství České republiky v počítačových hrách začíná již tento pátek a my vám přinášíme rozhovory s kapitány týmů skupiny B.

Největší pozornost se v posledních dnech upíná na bootcampy a tréninky českých a slovenských týmů. Ti nejlepší již tento pátek započnou cestu za nejprestižnějším domácím titulem - Mistrovstvím ČR. Pouze jeden tým zvedne v sobotu odpoledne nad hlavu nový a přenádherný pohár. V druhém části jsme si k peru vzali ty nejdůležitější osoby, kapitány skupiny B.

Patrik "DEV7L" Stuchlík - ROG.eXtatus

Sniper týmu ROG.eXtatus, který dlouhodobě bojuje s týmem eSuba.Intel o pozici nejlepšího týmu, bude obhajovat svůj loňský titul Mistra ČR.

Patriku, MČR je za dveřmi. Vy máte za sebou super utkání v Polsku. Jste namotivovaní na MČR?

Ahoj, určitě jsme motivování a těšíme se.

Na PLAYzone LAN finále jste prohráli v semifinále s eSubou a i Fraternitas vás hodně kousali. Zapracovali jste na chybách?

Ohledně PLAYzone LAN finále, tam to bylo už jen skrz komunikaci špatné a sotva jsme slyšeli sami sebe. Šlo hlavně o špatné podmínky a to kvůli komentátorům, kteří řvali přes celou halu skrz Red Bull Ultimátního Hráče.

Ty jsi loni vyhrál po boku Robutka, queztona a Frozena, vaše ambice jsou nejvyšší. Kdo si ale myslíš, že by vám mohl plány překazit?

Problémy by nám neměl dělat nikdo, pokud budeme hrát, tak jako máme, a všem nám to bude padat. Když se na to ale ptáš, tak bych řekl možná Inside Games nebo Majestic Lions, kteří tam idou, dá se říct, s novýma hráčema.

Loni jste jeli v jiné sestavě, jste letos silnější?

Určitě jsme momentálně silnější a budeme se snažit předvést naši hru a jít do toho naplno. Měli jsme 4 dny bootcamp před MČR, takže budeme hrát dá se říct v kuse týden i s MČR.

V základní skupině asi nemáte soupeře, nicméně kdo by mohl kousat dle tvého názoru nejvíce?

Co se týká skupiny, tak jsme spokojení a je možný, že nám někdo problémy udělá, ale budeme se snažit, aby tomu nebylo. Minulý rok jsme vyhráli v podobné sestavě a teď jdeme ještě v silnější, takže snad se nám titul podaří obhájit.

Tomáš "tomkeejs" Tomka - Inside Games MSI

Kapitán týmu Inside Games se chystá na MČR dojet s jinou sestavou oproti loňsku, to ale nemění nic na tom, že ambice týmu jsou vysoké. 

MČR klepe na dveře a po skvělých výkonech na PLAYzone LAN finále se chystáte zničit česko-slovenskou scénu na MČR. Už máte vše vypilováno? Nemůže se stát, že přijedete přemotivovaní?

Tak nějaká příprava už proběhla tento víkend na dvoudenním bootcampu v Praze, ale pořád je určitě na čem pracovat. Přemotivovaní si nemyslím, ale určitě se velmi těšíme, až porovnáme síly s aktuálně nejlepšíma týmama na scéně.

Na MČR jedete v kompletně jiné sestavě, než jsi jel loni, Tome. Vaše ambice jsou samozřejmě nejvyšší, nicméně jou tu i tací, kteří jedou poprvé. Nemyslíš, že na ně může dolehnout tlak velkého akce?

Sestava je uplně jiná než loni, ale mám v týmu převážně zkušené hráče a myslím, že předvedou stejné výkony jako doma né-li ještě lepší.

V základní skupině jste řazeni jako číslo 2, kdo si ale myslíš, že vás bude kousat nejvíce?

Nacházíme se ve "skupině smrti". Největším soupeřem budou eXtatus, ale určitě musíme počítat například s Majestic Lions, se kterými neustále hrajeme vyrovnaný hry a nesmíme zapomenout taky na jejich novou a velmi zkušenou posilu.

Jaké je vaše největší plus co se týmu týče a čím můžete soupeře překvapit?

Myslím, že naším velkým plus je inviduální skill hlavně hráčů, jako je oKKo, EYO nebo zyored, díky čemuž jsme schopný hrát velmi agresivní hru.

Peter "uno" Lipowski - Majestic Lions

Trojnásobný mistr České republiky a známé jméno na naší scéně - to je uno. Ten se opět vrací na MČR s týmem Majestic Lions v pozměněné sestavě.

Uno, jakožto trojnásobný mitr ČR se na další MČR těšíš, že? Jak jste na turnaj připraveni? Vím, že došlo k menší aférce ohledně rufuse, už jste se z toho oklepali a koncentrujete se na MČR?

Čauko, takže teším sa ako na každú LAN akciu. Pripravení nejako extra nie sme, ale taktík máme viac než dosť, takže v tomto problém nebude.

Neviem, či to zrovna nazvať aférou, ale dajme tomu. To, že odišiel Rufus, by nám nejako nevadilo, keby zbytočne nezdržal tím v príprave. Celkovo táto scéna je aktuálne smiešna, každý sa naháňa za streamerkami a streamermi, 50ti hráči balia jednu streamerku, tvária sa ako najväčší kamoši a potom za chrbtom klasicky ohovárajú.

Do vašeho týmu se připojil i jeden z nejlepších tuzemských hráčů, který je aktuálně povětšinou neaktivní. Jak velký přínos dle tebe Fredi bude? Vlastně i loni hrál za ML, pak ale hrál za eSubu.

Fredi nám skillovo pomôže na 100%, keďže skillovo je úplne inde ako Rufus, no do konceptu hry sa zapracováva ťažšie. Ja osobne som musel zmeniť dosť veľkú časť mojej hry, aby sme mali kde použiť Frediho a aby sa nemusel nič nové učiť.

Na LANu jme vás naposledy mohli vidět na MSR, tam jste sice opanovali skupinu, ale následně 2 prohry v play off a skončili jste na děleném 5. místě. Byl to pro vás neúspěch?

Pred MSR by som povedal, že 5. miesto bolo okey, keďže sme ako tím nemohli hrať kvôli NIOvému internetu, no keď vyšiel pavúk, tak som bol sklamaný, že sme nedali top 3. Každopádne nás Inside na poslednej mape suverénne prestrieľali a zaslúžene vyhrali. Následne v LB sme prehrali proti Zero DMG, proti ktorým sme s prehľadom vyhrali v prvom kole WB.

Vaším největším soupeřem budou asi Inside Games MSI a ROG.eXtatus. Sledoval jsi jejich zápasy? Nachystal si nějaké counter-taktiky nebo se soustředíte především na sebe?

Naším súperom budú v prvom rade naše hlavy. V skupine su všetky tímy dobré a môžeme kľudne postúpiť, a taktiež môžeme odísť domov so skóre 0:2 na zápasy. Všetko je úplne otvorené a rozhodnú možno aj maličkosti. Ideme ako úplný outsider, takže nemáme čo stratiť. Skúsime zahrať tak, aby sme neskladali vedľa Majestic Lions, a taktiež, aby sme nesklamali seba. Keďže nemáme stálu zostavu, tak sme nesledovali žiadne demá ani zápasy a budeme sa sústrediť na našu hru.

Pokud bys vyhrál 4. titul, udělal by si něco speciálního pro své fans?

Keby som tento rok vyhral titul, tak sa prebehnem v Boratovkách nahý Brnom a za vyhraté peniaze nakúpim vedrá Cuba libre. Fanúšikovia by si mohli vziať slamku a piť s nami.

Matej "hed0r" Čerňanský - ECLOT Gaming

MČR už klepe na okno, máte všechno vypilované a jste 100% připraveni? Docela často jsme se setkali s tím, že týmy přijely přemotivované a následně nepodali takové výsledky, které chtěli.

Vzhľadom k tomu, že naša zostava sa v príprave na MČR menila až dvakrát a so zostavou, v ktorej ideme na MČR, sme neodohrali zatiaľ ani jeden pracc, pripravení na 100% rozhodne nie sme a ani žiadne pretrénovanie nám nehrozí.

Jedete na MČR vůbec poprvé. Jaké máte pocity? Jste natěšení?

Tak samozrejme, že sa na MČR tešíme, predsa len je to vyvrcholenie celej sezóny, kvôli ktorému sme odohrali množstvo online aj LAN turnajov. Zahrať si na takom turnaji je pre nás veľká výzva a všetci sa na turnaj veľmi tešíme. 

Tým vám docela kosí různá zranění a nemožnost zúčastnit se. Berete přípravy i tak vážně?

Je to fakt dosť smola, že z pôvodnej tímovej päťky prídeme na MČR len traja. Poslednú zmenu v tíme sme robili až v pondelok, ale aj napriek takýmto bojovým podmienkam sa posnažíme dať do tej prípravy maximum. MČR je najväčší turnaj za celý rok na CZ/SK CS:GO scéne, takže určite prípravu neberieme na ľahkú váhu. Aj keď sme nemohli z rôznych dôvodov hrať tímovo, snažili sme sa čo najviac nahrať individuálne.

Ve skupině narazíte na aktuální jedničku ROG.eXtatus, Inside Games a Majestic Lions. Myslíš, že je můžete překvapit? 

Aj vzhľadom na zmeny v našej zostave pred MČR a prakticky takmer žiadnu prípravu si myslím, že postúpiť z tejto skupiny sa určite dá. Proti eXtatusu sa hrá bo1, je to hneď prvý zápas na turnaji, čiže to bude trochu viac random, čo nám ako outsiderom vyhovuje. Aj tak si ale myslím, že kľúčové pre nás budú zápasy s Inside Games a Majestic Lions.

Co si myslíš, že je vaše největší plus týmu?

Najväčšie plus nášho tímu vidím v tom, že sme mladí hráči, ktorí majú iné myslenie ako „starí“, skúsení hráči. Preto dúfam, že nám to v daných momentoch pomôže. 

Ve Skylla turnaji jte prokázali, že můžete hrát i s těmi nejlepšími na internetu. Doufáš, že podobný výkon předvedete i na LANu?

Som o tom presvedčený na 100%, že dokážeme zahrať minimálne tak, ako v turnaji SKYLLA. O to viac ma mrzí, že sa MČR nemôžeme zúčastniť v zostave, v ktorej sme hrali aj tento turnaj, keďže sa nám v ňom celkom darilo.

Nakoniec by som ešte chcel pozdraviť Grendieho, a wapa, ktorí sa MČR s rôznych dôvodov nemôžu zúčastniť a hlavne wapovi popriať skoré uzdravenie.

Finále Mistrovství ČR v počítačových hrách začíná už tento pátek 4. listopadu v 9:00! Sledujte stream nebo přijeďte do Brna za námi!

Štítky: MČR, MČR 2016
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.