Přejít k hlavnímu obsahu

MČR: Které týmy byly letos nejúspěšnější?

9. 11. 2016 | 18:20 Všechny hry
Pár dní už od MČR 2016 uplynulo, srdeční tep se zklidnil a spánkový režim byl urovnán. Nastal tedy čas zúčtování, tentokrát se podíváme na statistiky českých organizací.
Výchozí obrázek

Pár dní už od MČR 2016 uplynulo, srdeční tep se zklidnil a spánkový režim byl urovnán. Nastal tedy čas zúčtování, tentokrát se podíváme na statistiky českých organizací.

Nejprve se podíváme na základní čísla z MČR. V počítačových bojích se představilo 120 hráčů ze 12 herních organizací, dalších 44 pak v mobilním MČR, kde jedinou podporující organizací byla eSuba. Právě eSuba byla nejen díky podpoře mobilního gamingu týmem s největší početní účastí na MČR, mimo Vainglory a Clash Royale to činí celkových 18 hráčů. Díky podpoře Overwatche je to ještě více než loni a pouze Majestic Lions a Inside Games se stejně jako eSuba zúčastnila bojů o medaile MČR v počítačových hrách ve všech čtyřech titulech.

Žebříček organizací dle účasti i úspěchu si můžete prostudovat sami. Na čelo se po delší odmlce bez zlaté medaile dostala domácí jednička eSuba, která jako jediná dokázala dokonce posbírat kompletní kolekci medailí. Nebýt Hearthstone, tak v pěti titulech (včetně mobilních) eSuba posbírala dvě zlaté, jednu stříbrnou a tři bronzové medaile, v čemž nemá konkurenci.

Název organizaceTýmyHráčiZlatoStříbroBronz
eSuba33111
Inside Games3111
Fraternitas241
1
eXtatus2111
Team Universe2

11
eEriness11
1
Majestic Lions32

1
Eclot Gaming11

1
Cyber Gaming11

1
NecroRaisers1


1
Revital Gaming1



Inaequalis
1

Krásné je i vidět, že oproti loňskému ročníku vymizely organizace se zaměřením pouze na jednu hru - všichni čtyři mistrovské kluby dokázaly do své sbírky přidat minimálně jednu další medaili. Z hlediska úspěšnosti chválíme překvapení MČR, Team Universe, jinak i tady dominuje eSuba, která kromě Hearthstone byla úspěšná naprosto všude. Naopak Majestic Lions ve třech titulech nedokázali uhrát ani zápas a jméno organizace zachraňoval pouze Namcor, obhájce loňského prvenství, jde tak o největší zklamání celého mistrovského víkendu.

Ač s tím leckdo nemusí souhlasit a tituly eSubě nenáleží v jednom z hlavních třech titulů, tak i přesto je eSuba suverénně nejúspěšnějším herním klubem z celého letošního Mistrovství. Spokojení jistě budou i Inside Games s prvními historickými medailemi nebo právě zmíněné překvapení, Team Universe, kteří dvě účasti dokázali přetavit ve dva cenné kovy. Stříbro z CS:GO navíc získal nejmladší tým mistrovství, průměr týmu kapitána wEAMA je 16 let! Díky celkové menší rozmanitosti organizací máme letos navíc pouze dva týmy bez umístění v TOP4.

Z hlediska zajímavých faktů bychom se mohli bavit o spoustě čísel. Zmínit můžeme například nejmladší dva hráče MČR v počítačových hrách, LoLkař Carzzy i střelec a zároveň MVP turnaje Frozen oba působí v eXtatus - Frozen navíc působí po boku nejstaršího hráče celého Mistrovství KETUBORa. Vodafone MČR v mobilních hrách tyto hranice posouvá ještě dále, nejmladším účastníkem byl 13letý SixShooterX, nejstarším pak 39letý bukaj (jz), oba hráči Vainglory.

Tak co, fanoušci? Byla eSuba letos opravdu tak úspěšná a právoplatně patří na trůn domácího gamingu, nebo byste za letošní vystoupení ocenili jinou organizaci?

Štítky: MČR, MČR 2016
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.