Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč K0koo nebude v Challenger Series

4. 12. 2016 | 22:52 League of Legends
Želízek v ohni v bojích o LCS má česká scéna vícero, jedním z nich byl ještě donedávna Jakub "K0koo" Vaňkát, působící v týmu EURONICS Gaming.Vaňkát se natrvalo k německému týmu přesunul po listopadovém MČR, kde s eSubou získal stříbrné medaile ještě pod svým původním nickem - Tarky. Když přijel do gaming house, nečekalo na něj nic jiného, než tvrdá příprava do turnaje o Challenger Series, kam se EURONICS Gaming probojoval ještě bez českého supporta v základní sestavě.
Výchozí obrázek

Želízek v ohni v bojích o LCS má česká scéna vícero, jedním z nich byl ještě donedávna Jakub "K0koo" Vaňkát, působící v týmu EURONICS Gaming.

Vaňkát se natrvalo k německému týmu přesunul po listopadovém MČR, kde s eSubou získal stříbrné medaile ještě pod svým původním nickem - Tarky. Když přijel do gaming house, nečekalo na něj nic jiného, než tvrdá příprava do turnaje o Challenger Series, kam se EURONICS Gaming probojoval ještě bez českého supporta v základní sestavě.

Tým EURONICS Gaming, Tarky na fotce druhý zprava

Cesta do evropské Challenger Series pro jeho tým vedla skrze ESL Meisterschaft Winter 2016, tedy německé zimní mistrovství. Na něj EURONICS Gaming postoupil z prvního místa a spolu s týmy Iguana eSports, Mysterious Monkeys a EYES ON U se přes skupinovou fázi dostal až do úplného finále. Čtyři účastníci, prizepool dvacet tisíc euro, ale pouze jediný postupující.

Bohužel pro českého hráče to příliš nedopadlo. Tým Jakuba "K0koo" Vaňkáta totiž v semifinále narazil na Iguana eSports. Narazil, a to doslova. Jedna vyhraná hra v best-of-three sérii bohužel nestačila a EURONICS Gaming tak končí. Hráči Iguana naopak slaví úspěch i ve finále proti Mysterious Monkeys a jarní účast Challenger Series na ně čeká.

Nyní už je potvrzená účast v NA CS v podání Aleše "Freeze" Kněžínka, ale my doufáme, že ani evropská podoba se neobejde bez českého zástupce. Jediný domácí tým Fraternitas odstartuje svoji pouť již za týden a vy se můžete samozřejmě těšit na detailní coverage.

Štítky: EURONICS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.