Přejít k hlavnímu obsahu

PlayerUnknown's Battlegrounds trhá další rekordy

21. 9. 2017 | 20:22 PUBG: Battlegrounds
Kdo by neslyšel o nejnovější hře z žánru Battle Royale, která chvíli po vydání zastínila zapomenuté DayZ i H1Z1 - PlayerUnknown's Battlegrounds. Nebylo pochyb, že se zařadí mezi velikány v sekci předběžného přístupu, ale titul od vývojářů z Bluehole Studio vytřel všem zrak. Místo prvotního boomu a následného úpadku hráčské komunity se projekt vyšplhal na první místo v žebříčku nejhranějších her na Steamu.
Výchozí obrázek

Kdo by neslyšel o nejnovější hře z žánru Battle Royale, která chvíli po vydání zastínila zapomenuté DayZ i H1Z1 - PlayerUnknown's Battlegrounds.

Nebylo pochyb, že se zařadí mezi velikány v sekci předběžného přístupu, ale titul od vývojářů z Bluehole Studio vytřel všem zrak. Místo prvotního boomu a následného úpadku hráčské komunity se projekt vyšplhal na první místo v žebříčku nejhranějších her na Steamu.

Za dobu své existence si hru koupilo neuvěřitelných jedenáct milionů hráčů a ve špičce se počet pohyboval téměř kolem milionu a půl. Dokonce ani DayZ nedokázalo vzbudit takový rozruch a nevypadá to, že by tvůrci polevovali. Na rozdíl od konkurence přinášejí novinky týden co týden a implementují do hry nové prvky. A abychom mírně osvětlili, oč v Battle Royale jde, připravili jsme si menší shrnutí.

Tento žánr totiž vznikl poměrně nedávno a jeho definice není úplně jednoduchá. Princip je ovšem jednoduchý - několik desítek hráčů je vypuštěno na obrovskou herní plochu a je jen na nich, jak využijí prostředky kolem sebe. Můžete dle libosti využívat auta, vybavení, které lze nalézt v nejrůznějších koutech mapy, i si přivolat balíček se zbraněmi jako záchranu. Kdo přežije jako poslední, vyhrává. Pochopitelně můžete hrát jak sami, tak ve skupince o několika lidech. Ale nezapomeňte - nesmíte nikomu věřit.

Nezbývá než doufat, že se podobných her vyrojí více. Za poslední měsíce se s nimi sice roztrhl pytel, ale polovina upadne v zapomnění a druhou polovinu odepíší vývojáři ještě před tím, než vůbec finální verze spatří světlo světa. PlayerUnknown's Battlegrounds je zatím jeden z mála projektů, který se s trochou štěstí povede dotáhnout do konce a kdoví, třeba se z tohoto žánru stane nový hit. V pozdějších fázích vývoje by se titul měl podívat i na konzole. Tak co, troufnete si vyzkoušet vaši schopnost přežít naostro?