Přejít k hlavnímu obsahu

V4 Future Sports Fest dá do hry 1 milion eur

12. 1. 2018 | 01:14 Všechny hry
Maďarská Asociace milionu lidí pro maďarský esport oznámila ve spolupráci s ESL turnaj pro země V4 s prize poolem 1 milion eur pro celkem 4 hry.Turnaj nazvaný V4 Future Sports Festival se uskuteční od 23. do 25. března v maďarském hlavním městě Budapešti a je určený pro všechny týmy a jednotlivce ze států Visegrádské čtyřky, tedy z Maďarska, Polska, Česka a Slovenska. Bude se bojovat celkem ve 4 hrách a na hráče čeká prize pool celkem 1 milion euro, který financuje maďarský program na digitální rozvoj.
Výchozí obrázek

Maďarská Asociace milionu lidí pro maďarský esport oznámila ve spolupráci s ESL turnaj pro země V4 s prize poolem 1 milion eur pro celkem 4 hry.

Turnaj nazvaný V4 Future Sports Festival se uskuteční od 23. do 25. března v maďarském hlavním městě Budapešti a je určený pro všechny týmy a jednotlivce ze států Visegrádské čtyřky, tedy z Maďarska, Polska, Česka a Slovenska. Bude se bojovat celkem ve 4 hrách a na hráče čeká prize pool celkem 1 milion euro, který financuje maďarský program na digitální rozvoj.

Kvalifikace jsou rozděleny do 3 regionů: Maďarska, Polska a spojeného regionu pro Česko a Slovensko. Kvalifikací se mohou pochopitelně účastnit jenom týmy z těchto zemí. Všechny kvalifikace se odehrají ve dvou fázích. Ty tvoří 2 otevřené kvalifikace, po kterých následuje uzavřená, ze které vzejdou postupující do Budapešti. Všechny potřebné informace ohledně kvalifikací naleznete na webu ESL

Vstupné pro diváky je zadarmo, jediné co stačí je zaregistrovat se na webu V4 Future Sports Festivalu.

Největší důraz je kladen na hru CS:GO, kam míří také největší porce z celého prize poolu - rovných 500 000 €. CS:GO turnaje se v Budapešti zúčastní 8 týmů, z nichž polovinu tvoří pozvané týmy. Těmi jsou Virtus.pro, FaZe Clan, mousesports a HellRaisers. Ty doplní 1 tým z polské kvalifikace, 1 tým z maďarské kvalifikace a 2 týmy z CZ/SK kvalifikace. Nejdůležitější však je, že pro kvalifikaci byl zrušen věkový limit, což znamená, že se kvalifikace bude moct v plné sestavě zúčastnit tým eXtatus a další týmy, které mají hráče mladšího 16 let.

Další hrou je League of Legends, která si z prize poolu ukousne 300 000 € a narozdíl od CS:GO, LoL turnaje se zúčastní jenom 4 týmy, které vzejdou z kvalifikace. Rozdělení slotů je stejné jako u CS:GO, tedy 1 tým z Maďarska, 1 tým z Polska a dva CZ/SK týmy.

Třetí hrou na V4 FSF je FIFA 18, které se zúčastní 16 hráčů, přičemž polovinu budou tvořit PS4 hráči a druhou polovinu XBOX One hráči. 4 hráči z Maďarska, 4 hráči z Polska a 8 hráčů z Česka a Slovenska se utká o 100 000 € a o 2 místa ve FIFA Global Series Playoffs.

Poslední hrou je mobilní Clash Royale, ve kterém se 2 hráči z Maďarska, 2 z Polska a 4 z Česka a Slovenska utkají taktéž o 100 000 €.

Esport roste. Každý rok se hraje o větší prize pool, na větším pódiu, o větší slávu a prestiž. V4 Future Sport Festival je event, který amatérským a poloprofesionálním týmům dává vše výše popsané na dosah ruky skrze jednoduchý a transparentní kvalifikační proces. 

Hlavním a nadevše důležitým úkolem CZ/SK ESL týmu v roce 2017 bylo dokázat ESL HQ stabilitu nového managementu tak, aby ESL HQ mohlo Česko a Slovensko zahrnout do svých mezinárodních projektů. V4 budiž nám všem odměnou za nespočet hodin tvrdé zákulisní dřiny nejen lidí starající se o ESL CZ/SK, ale i naše kolegy z ESL PL a ESL HU. 

Co od turnaje očekáváme? 2. ročník V4 Future Sport Festivalu, to je přece jasné.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.