Přejít k hlavnímu obsahu

Cheateři z PGL kvalifikace dostali ban

27. 2. 2018 | 20:22 PUBG: Battlegrounds
Již jednou jsme vás informovali o kvalifikaci na tento víkend odehraný bukurešťský turnaj PGL Spring Invitational, jenž se pokoušel vyhrát i oblíbený český streamer Martin "spajKK" Beneš, jeho snahu mu však přerušil jeden tým se zákeřnými cheatery - Windigo.GG.
Výchozí obrázek

Již jednou jsme vás informovali o kvalifikaci na tento víkend odehraný bukurešťský turnaj PGL Spring Invitational, jenž se pokoušel vyhrát i oblíbený český streamer Martin "spajKK" Beneš, jeho snahu mu však přerušil jeden tým se zákeřnými cheatery - Windigo.GG.

Cheateři zabili ve čtvrtém kole jenom tým Dignitas třikrát ze šesti zápasů, dále nespočet jiných celků. Žádný ze zápásů nebyl bohužel opakován, nyní však provinění hráči dostali penalizaci za své činy. Je jisté, že jeden z hráčů, PUDGE228, používal při kvalifikaci na tento turnaj o 100tisíc dolarů několik různých cheatů a hacků najednou. U jeho spoluhráčů se stoprocentně neví, jestli o jeho praktikách věděli či je dokonce i používali, ale jelikož s ním byli v jednom týmu, dostanou ban na jakýkoliv GLL event také, ovšem pouze dvouletý. Cheaterovi s nickem PUDGE228 admini udělili ban celoživotní. Jaké hacky přesně používal, můžete vidět níže na videu, které drze sám zveřejnil i přesto, že ještě nedávno tvrdil, že je zcela nevinný.

K dění se vyjádřil i sám spajKK, jeden z nejvíce cheatery poškozených hráčů.

"Tady je odpověď pro všechny ty lidi, co obhajovali WINDIGO.GG, ty co říkali, jak jsou dobří a opravdu bootcampují a trénují, udělejte si na ně sami názor a dokonce i hráči, které moc dobře znáte, nebudu jmenovat, ale slovíčko BIATLON, vám napoví, je obhajovali. Samotný PUDGE228 mi psal na Discordu a obhajoval se, jak jsou čistí a jak se snaží, aby je PUBG scéna akceptovala. Nyní, když jsem mu napsal, že vyšla pravda, tak mi napsal: axaxaxa, watch this video" (viz. nahoře).

-Martin "spajKK" Beneš, hráč týmu Dignitas

Organizace Windigo.GG již ukončila spolupráci s proviněným PUDGE228 a chtěla by se všem omluvit a adminům poděkovat za tvrdou vykonanou práce.

Je nutno oznámit, že organizace Windigo Gaming jednostranně ukončila kontrakt s hráčem PUBG týmu Vladislavem Kislovem. Je nepřípustné stahovat, instalovat a používat jakýkoliv neoficiální software. Za celé Windigo chci poděkovat adminům GLL za rychlé usvědčení hráče PUDGE228, již brzy společně prohlédneme počítače i zbylým členům týmu. Vyjádření k ostatním podezřelým přidáme již brzy na naše sociální média.

- Maksym Bednarskyi, CEO Windigo Gaming

Cheateři jsou všude, naštěstí pro nás se proti nim Bluehole snaží aktivně bojovat a neustále vylepšovat svůj anticheat. Co říkáte na tento krok od adminů vy? Měly by se hry opakovat či nikoli? A měl by dostat celoživotní ban kompletně celý tým Windigo.GG? Dejte nám vědět v komentářích.

Zdroj: facebook.com
Štítky: cheater, PGL, PUBG
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.