Přejít k hlavnímu obsahu

Představení a predikce expertů Jarní sklizně

17. 5. 2018 | 13:12 League of Legends
Abychom v neděli 20. května mohli poznat šampiona Jarní sklizně a prvního postupujícího na MČR League of Legends 2018, stojí před námi dlouhá cesta. Kvalifikované týmy sice známe, ale celou osmičku čeká dlouhý program, na jehož konci se bude radovat pouze jediná sestava. Celý turnaj bude odvysílán na Mozillově kanálu a kromě něj jsme si pozvali našlapaný expertní tým.
Výchozí obrázek

Abychom v neděli 20. května mohli poznat šampiona Jarní sklizně a prvního postupujícího na MČR League of Legends 2018, stojí před námi dlouhá cesta. Kvalifikované týmy sice známe, ale celou osmičku čeká dlouhý program, na jehož konci se bude radovat pouze jediná sestava. Celý turnaj bude odvysílán na Mozillově kanálu a kromě něj jsme si pozvali našlapaný expertní tým.

Jarní sklizeň v neděli odstartuje již o desáté hodinně ranní a hned od raného úvodu se můžete těšit na zajímavé poznatky. Za mikrofonem se představí tradiční duo z našich turnajových sérií Pavel 'Mozilla' Klaban a Michal 'Bronko' Šembera, moderování se ujme naše stálice v podobě všestranného Zdeňka 'Rader' Prince. Jeho maličkost bude na analyst desku doplňovat dvojice koučů, bývalý eXtatusák Radim 'Zizou' Zaoral spolu s Tomášem 'Nightshare' Kněžínkem, který při absenci eSuby na tomhle turnaji přijal naše pozvání.

Jednotlivých aktérů jsme se zeptali i na jejich rozbory, jako první se rozpovídal Mozilla:

„Měl jsem tu možnost všechny účastníky Jarní sklizně sledovat měsíc co měsíc i to, jak který tým bral MČR měsíční finále vážně nebo ne. Myslím, že to nejdůležitější, o co týmy budou tento víkend bojovat, je klid. Při absenci špičkových organizaci, jako je eSuba či eXtatus, týmy historicky neměli větší šanci se dostat na největší event roku v počítačových hrách než právě tuto neděli. Navíc tým, který zvítězí, už vlastně může až do listopadu být v klidu a trénovat s pocitem, že je účast v Brně nemine, a to je důležité, aby si týmy uvědomily před nedělí.

„Kdybych měl dát nějakou osobní predikci, tak by asi největší favoritem měli být Dark Tigers. Je to tým, který hraje nejdéle pospolu ve stejné soupisce, a i na základě osobní komunikace s hráči DTG je vidět, že League of Legends berou vážně a chtějí uspět. Za druhého největšího favorita bych asi označil Inside Games, jejichž line-up obsahuje zvučná jména plná individuálního talentu. Abych jen nevybíral jména organizací, která už nějakou dobu působí na české a slovenské scéně, jako černého koně sklizně bych označil tým E-RIVALS, který na mě působil velice sympatickým dojmem.“

Svými predikcemi nás zahltil také druhý komentátor Bronko:

Jarní sklizeň bude prvním testem pro naše týmy po skončení Masters. U většiny celků, jak to býva zvykem, nastaly změny. Čestnou výjimkou je celek Dark Tigers, který hraje ve stejné sestavě už delší dobu a z týmů, které se nám představí, bude patřit jednoznačně k favoritům. Dalším, kdo vypadá slibně, je nová sekce Inside Games, sestava plná mladých hráčů by se měla prezentovat individuální kvalitou a agresivním pojetím hry. A v mých očích právě jeden z těchto dvou týmů bude vítězem.

Vše zakončil svým názorem jeden z předních domácích trenérů Zizou:

V současné době prochazí domácí scéna poměrně silným "omlazením", několik hráčů odešlo do zahraničí, několik má kompetetivní pauzu. Právě na sklizni i díky tomuto uvidíme relativně nové týmy jako jsou ECLOT, E-RIVALS, Ruhes.eu nebo ALL STARS. Zbylé týmy jsou malinko známější. Majestic Tigers teží z bývalé sestavy Majestic Lions, které tvoří jádro týmu. Zmiňovaní Majestic Lions tady představí svoji novou sestavu s "odbanovaným" Randomem, kteří jsou pro mě černým koněm turnaje.

Můj tip na finále je ale zápas Dark Tigers proti Inside Games. DTG jsou mladý tým, který nedávno dokázal překvapit postupem na LAN finále v domácí lize, ve které slavili úspěch jednoduchou, ale taktickou týmovou hrou, a nestačil pouze na eXtatus a eSubu. Inside Games se naopak dle mého poučili ze svých chyb a navazují na "postupné budování"  týmu, které jsme u nich mohli vidět na začátku minulého roku. Z hráčů jako je Dreedy, Bajky nebo Dread může být "nový" Carzzy nebo Sawyor. Právě IG bych si tak troufnul označit za favorita turnaje.“

To bychom měli představení komentátorů a analytiků. Spolu s jejich predikcemi nás ale zajímá, jak to však vidíte vy, fanoušci? Souhlasíte s označenými největšími favority, nebo bude Jarní sklizeň turnajem s řadou překvapením a slot na MČR 2018 si vybojuje někdo neočekávaný?

Štítky: MČR, sklizeň
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.