Přejít k hlavnímu obsahu

Dnes startuje Nations Cup s CZ/SK účastí

5. 7. 2018 | 10:30 PUBG: Battlegrounds
Druhý AUZOM Nations Cup ve hře PlayerUnknown's Battlegrounds se blíží a Česká republika bude opět hrát pod vedením SpajKKa. Chybět v čele s Goesem nebude ani Slovensko.
Výchozí obrázek

Druhý AUZOM Nations Cup ve hře PlayerUnknown's Battlegrounds se blíží a Česká republika bude opět hrát pod vedením SpajKKa. Chybět v čele s Goesem nebude ani Slovensko.

Celá akce proběhne již tento týden a narozdíl od loňského měření sil se začiná kvalifikací, až poté proběhle finále nejlepších šestnácti evropských týmů. Celkově se jich představí dvojnásobek a to ve dvou rovnoměrným skupinách. Česká republika byla zařazena do áčka, kde narazí na bratry Slováky nebo na Finy, kteří loni posbírali nejvíce zabití v celém turnaji. V kvalifikaci se během dvou dní odehraje osm her, kde týmy budou sbírat 7 bodů za kill a za umístění lze získat až 200 bodů. Bodování za umístění oproti killům začíná být výhodnější od 10. místa.

Harmonogram turnaje:

  • 5. a 6. července – kvalifikace
  • 7. a 8. července – hlavní turnaj

Minulý rok se českým reprezentantům podařilo vyhrát hned první mapu, jenže následné neúspěchy znamenaly pokles až na 13. místo s počtem 15 zabití. Zlaté medaile bralo Rakousko, nejlépe střílející Finové skončili s 41 killy na šestém místě. Zatímco Češi vyráží do boje již podruhé, ačkoliv se třemi novými tvářemi, slovenský nároďák zažije svou premiéru.

V čele České republiky je nejzkušenější lokální hráč, který jako jediný nechybí ve výběru podruhé. spajKK má za sebou už nějakou tu esportovou minulost, nejprve bojoval na světové scéně za Dignitas a momentálně střílí za Hooligans. K němu se přidává KomiaX a sT4mZ, kteří budou sázet na vzájemnou souhru z týmu Inside Games, se kterým se jim téměr podařilo jako jediným Čechům kvalifikovat na evropské finále kvalifikace na největší turnaj roku, PGI 2018. Poslední člen základní sestavyy, schlupyy, je vítězem naší Premier Series právě se spajKKem, byl členem týmu Kings of Sosnovka a mohli jsme ho vidět hrát i za nEophyte. Na domácí scéně platí za jednoho z nejlépe střílejících hráčů a jistě na jeho dovednosti bude spoleh i v reprezentaci. Nutno doplnit, že Češi měli možnosti výběru hráčů opravdu velké a i naše lavička je velice kvalitní.

Kompletní sestava České republiky:

{#Česká Republika} Martin "spajKK" Beneš
{#Česká Republika} Martin "KomiaX" Komínek
{#Česká Republika} Ondřej "sT4mZ" Gofroj
{#Česká Republika} Tomáš "schlupyy" Bula

{#Česká Republika} Jan "elwzoy" Pařízek – náhradník
{#Česká Republika} Jiří "oKKo" Trojan – náhradník
{#Česká Republika} Daniel "seniks" Ručka – náhradník
{#Česká Republika} Daniel "thezuppa" Secký – náhradník

 

Slovenský kapitán Goes měl výběr také relativně snadný, už na našich turnajových sériích bylo vidět, že naši sousedi mají menší hráčskou základnu, avšak několik z nich své kvality dlouhodobě potvrzuje. Zvolený vůdce má za sebou zejména triumf v největší duo soutěží GLL Wingman. První spoluhráč spoluhráč arSHO je kromě působení v týmu gUCCI gANG rovněž známý z naší Premier League, kde mu to střílelo zejména v kvalifikacích, na velký úspěch ale čeká. Zbylé duo základní sestavy je podobně jako u Čechů z jednoho týmu, v tomhle případě z Kings of Sosnovka. Oyemura je nejstarším hráčem tohoto kádru a jeho zkušenosti proložené hráčským klidem by mohly hrát důležitou roli. RedgieBeardo je vedle všeho znám i díky svému streamování.

Kompletní sestava Slovenska:

{#Slovenská Republika} Timotej "Goes" Truchlý
{#Slovenská Republika} Stanislav "arSHO" Hrevúš
{#Slovenská Republika} Radko "oyemura" Murárik
{#Slovenská Republika} Filip "RedgieBeardo" Tutko

{#Slovenská Republika} Michaela "Michelle" Karpielová – náhradnice
{#Slovenská Republika} Lukáš "Lucc4s" Čenger – náhradník
{#Slovenská Republika} Marián "Oasiss" Ferencz – náhradník
{#Slovenská Republika} Zsolt "Strenge" Tóth – náhradník
{#Slovenská Republika} Eduard "frotto" Straka – náhradník


Poslední dny před startem soutěže probíhají jak scrimy všech účastníků, tak i domácí s oběma nároďáky pořádaný spajKKem. Vše můžete sledovat na streamech aktérů obou týmů. Věříme, že i díky tomu budou Češi i Slováci připraveni na maximum a dokáží postoupit do hlavní fáze!

Zdroj: auzom.gg
Štítky: nations cup