Přejít k hlavnímu obsahu

IEM zastávka v USA se stěhuje do Chicaga

10. 8. 2018 | 14:56 Counter-Strike 2
Proslulá organizace ESL oznámila svůj příští event ze série Intel Extreme Masters. Po letošních eventech v Polsku, Austrálii a Číně čekají na hráče boje v americkém Chicagu.Příští zastávka Intel Extreme Masters se uskuteční v listopadu ve Spojených státech amerických. Namísto tradičního dění posledních dvou let v Oaklandu a jedné odbočky v San José se populární série přesunuje na příští tři roky k Michiganskému jezeru, do Chicaga.
Výchozí obrázek

Proslulá organizace ESL oznámila svůj příští event ze série Intel Extreme Masters. Po letošních eventech v Polsku, Austrálii a Číně čekají na hráče boje v americkém Chicagu.

Příští zastávka Intel Extreme Masters se uskuteční v listopadu ve Spojených státech amerických. Namísto tradičního dění posledních dvou let v Oaklandu a jedné odbočky v San José se populární série přesunuje na příští tři roky k Michiganskému jezeru, do Chicaga.

Turnaj se uskuteční v rámci dohody mezi ESL a vedením Chicaga, které se tak stane novým domovem turnajů IEM v Severní Americe. Letošní ročník, ve kterém si týmy zahrají o 250 000 dolarů, se uskuteční zbrusu nové Wintrust Aréně s kapacitou 10 000 lidí, přístí dva roky se však přesune do slavného United Center, domova týmů Bulls a Blackhawks s kapacitou až 25 000 diváků.

IEM Chicago se bude držet zavedeného formátu, který letos vídáme na všech akcích ESL. Uvidíme tedy 16 týmů, z nichž 10 odbrží pozvánku. Dva týmy poté vzejdou z evropské a severoamerické kvalifikace, po jednou slotu bude mít asijská a jihoamerická kvalifikace. Event bude také součástí Intel Grand Slam, kde vítěz 4 turnajů z 10 získá výhru 1 000 000 $.

Pro nynější vydání již ESL oznámilo 8 z 10 celkových pozvánek. Mezi těmito týmy nechybí světové elity jako Astralis, FaZe Clan, mousesports nebo domácí Team Liquid, stejně jako vítěz posledního IEM eventu v Šanghaji, NRG Esports, nebo překvapení ESL One Cologne, tým BIG.

Štítky: IEM
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.