Přejít k hlavnímu obsahu

S kým se Majestic Lions utkají na CBE 2018?

7. 9. 2018 | 09:00 Counter-Strike 2
Výchozí obrázek

Po roce tu opět máme výpravu na Cross Border Esport do dánského Sønderborgu, tentokrát však neuvidíme Frozena a spol. v akci v barvách eXtatus, nýbrž premiérově jako Majestic Lions.

Druhému ročníku dánského eventu opět bude kralovat CS:GO turnaj, ve kterém si nejlepší týmy rozdají celkem 100 000 dánských korun, tedy necelých 350 000 Kč. I tohle lákadlo přivábilo posílenou sestavu Michala 'KETUBOR' Csontoše, aby na jih Dánska vyrazila obhájit loňský titul. Jedinou kaňkou při premiéře v novém složení a s novým logem na dresech je absence maturanta Erika 'The eLiVe' Sitha, kterého tento víkend zastoupí krajan z VVV, Dávid 'garzeN' Hrušovský.

Pozvednou kluci v novém složení a pod novou organizací opět pohár nad hlavu?

A kdo tedy na Majestic Lions bude 7. až 9. září čekat? Z původních 64 slotů se v CS:GO turnaji naplnilo pouze 32, i tak ale nechybí zajímavé pojmy ze světové scény. Když jsme se na názor zeptali samotného kouče, nejvíce se obávají tria Tricked Esport, ALTERNATE aTTaX a EURONICS, tedy jednoho domácího celku a dvou německých. Mezi účastníky ale nechybí také finští SuperJymy, brazilští SHARKS a další týmy, které dokáží nejednoho potrápit. Vše pak doplňuje domácí zastoupení nebo dvojice ladies týmů. Takhle vypadá kompletní seznam účastníků.

{#Německo} ALTERNATE aTTaX{#Brazílie} SHARKS{#Dánsko} Tricked Esport{#Slovenská Republika} Majestic Lions
{#Finsko} SuperJymy{#Polsko} PACT{#Německo} EURONICS Gaming{#Dánsko} Free Transfer
{#Švédsko} Ronin Horde{#Rumunsko} Nexus Gaming{#Evropská unie} GD female{#Evropská unie} n0pr0b female
{#Dánsko} Ambush E-Sport{#Dánsko} unknown{#Dánsko} Squared Esports{#Dánsko} Ignite Esport
{#Dánsko} GSC Sharks{#Dánsko} AGF Esport{#Dánsko} Great Danes{#Dánsko} Gronplade
{#Dánsko} Vantage{#Dánsko} Lyngby Vikings{#Dánsko} Hobro Vikings{#Dánsko} caprisonhey
{#Dánsko} HYDR eSport{#Dánsko} h$hjukken{#Dánsko} Vulture Gaming{#Dánsko} eSpuma
{#Dánsko} United{#Dánsko} Nova Youngsters{#Dánsko} Nova eSport{#Dánsko} Nova Academy

Co se týče harmonogramu, celý turnaj odstartuje v pátek skupinami ve formátu GSL, tedy Double Elimination, kde bychom neměli mít nouzi o best-of-three série. Další průběh šestnáctky nejlepších už bude neúprosný a následující prohra bude znamenat konečnou. O výsledcích Cross Border Esport a cestě našeho zástupce vás samozřejmě budeme celý víkend zásobovat.

Majestic Lions budou vedle prize poolu budou bojovat i o důležité MČR body:

  • 1. místo: 60 000 DKK + 700 MČR bodů
  • 2. místo: 20 000 DKK + 500 MČR bodů
  • 3. - 4. místo: 7 500 DKK + 350 MČR bodů
  • 5. - 8. místo: 250 MČR bodů
  • 9. - 16. místo: 150 MČR bodů
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.