Přejít k hlavnímu obsahu

Shrnutí MČR Klasifikace

3. 10. 2011 | 23:49 Counter Strike 1.6
Vzhledem k neustávajícím otázkám ve fóru, novinek a turnajů vám přinášíme doplňující informace k MČR Klasifikaci.MČR Klasifikace určuje, které týmy se budou účastnit příštího ročníku Mistrovství České republiky v počítačových hrách a aby nedošlo k situaci, ve které by se na MČR dostal nežádoucí tým, byli jsme nuceni upravit pravidla Klasifikace.
Výchozí obrázek

Vzhledem k neustávajícím otázkám ve fóru, novinek a turnajů vám přinášíme doplňující informace k MČR Klasifikaci.

MČR Klasifikace určuje, které týmy se budou účastnit příštího ročníku Mistrovství České republiky v počítačových hrách a aby nedošlo k situaci, ve které by se na MČR dostal nežádoucí tým, byli jsme nuceni upravit pravidla Klasifikace.

Mistrovství ČR

Především jde o menší změnu v rozdělení bodů z jednotlivých akcí a turnajů. V seznamu níže se můžete podívat, jak se v současnosti body rozdělují.

AkcePočet bodů
Finále MČR1000
GIGABYTE Liga400
LAN třída A - LanCraft
400
LAN třída B - WCG LAN finále, Quietus Day
300
LAN třída C - Storm the Front
200
LAN třída D100
Mezihernový turnaj - 19 a méně týmů200
Mezihernový turnaj - 30 a méně týmů300
Mezihernový turnaj - 31 a více týmů400
NightCup25
Online turnaj - WCG kvalifikace200
RankCup50

Konkrétně se změna týká tradičních NightCupů, kde se počet rozdělovaných bodů snížil na 25 z důvodu prestiže těchto turnajů. SteelSeries 5v5 NightCupy jsou zařazeny do MČR Klasifikace, protože je to oficiální série večerních turnajů zde na PLAYzone. Je tedy třeba, aby k tomu týmy náležitě přistupovaly. To samé platí pro RankCupy, které jsou méně časté, počet bodů se proto rovná dvojnásobku z NightCupů.

Některé týmy dříve využívaly maximálního počtu hráčů v týmu a měnili sestavy v průběhu turnaje a náhodná kontrola ukázala, že týmy NightCupů málokdy dodržovaly sestavy v MČR Klasifikaci, proto jsme snížili maximum z 8 hráčů na 6.

Pořadatel si vyhrazuje právo na změnu těchto pravidel.

Pokud máte další otázky, ptejte se v komentářích pod novinkou.