Přejít k hlavnímu obsahu

Dvojí česká účast na Dreamhacku!

14. 11. 2011 | 13:46 StarCraft 2
Nepravděpodobné se stává skutečností. Po půl roce se opět usmálo štěstí na jednoho z českých hráčů, který se tak ukáže v konkurenci nejlepších hráčů planety. Tím zmiňovaným je stejně jako minule Terran PredY. Kromě jeho účasti si objasníme i doprovodné BYOC turnaje, kterých se budou účastnit hráči rekordní české výpravy.UPDATE: Kvůli odstoupení dalšího hráče dostal invite do hlavního turnaje druhý český hráč, kterým je Zerg DeViL!
Výchozí obrázek

Nepravděpodobné se stává skutečností. Po půl roce se opět usmálo štěstí na jednoho z českých hráčů, který se tak ukáže v konkurenci nejlepších hráčů planety. Tím zmiňovaným je stejně jako minule Terran PredY. Kromě jeho účasti si objasníme i doprovodné BYOC turnaje, kterých se budou účastnit hráči rekordní české výpravy.

UPDATE: Kvůli odstoupení dalšího hráče dostal invite do hlavního turnaje druhý český hráč, kterým je Zerg DeViL!

Přidáno vyjádření DeViLa

{#Česká Republika} PredY měl štěstí již na DreamHack Summer. Tam vystřídal {#Korejská republika} NaDu a byl nasazen rovnou do skupin. Tam mu sice mnozí nevěřili, ale díky výhře nad {#Německo} GoOdym a {#Švédsko} Jinrem dokázal postoupit do playoff, kde již ale nestačil na budoucího vítěze celého turnaje.

Mnozí budou doufat, aby se historie opakovala. Tentokrát to ale bude mnohem těžší úkol, protože na aktuální DreamHack se sjedou skutečně ti nejlepší. Celkem 64 hráčů v hlavním turnaji, do playoff jich postupuje pouhých 16.

Ptáte se proč říkáme, že se na PredYho usmálo štěstí? Je to zřejmé. Opět totiž český hráč střídá někoho, kdo nepřijede. O koho se jedná nevíme a možná se to ani nedozvíme. Doteď totiž není známa poslední patnáctka pozvaných hráčů, takže je možné že to byl někdo z nich. Na druhou stranu jedním z hráčů, který odmítl svou účast, je {#Korejská republika} Moon, druhý z DreamHack Summer. Že by PredY opět místo Korejce?

Vyjádření {#Česká Republika} Tomáše "PredY" Pospíšila:

Jsem rád, že tentokrát jsem dostal pozvánku více než 2 dny předem, takže bych měl mít o něco více času na přípravu. Sice jsem moc v poslední době neměl čas na hraní, ale tohle je dobrá motivace, a tak se určitě připravím jak nejvíc to půjde. Zatím nejsou skupiny, takže budu víceméně hrát obecně ladder a custom. Hned jak budu vědět soupeře, tak se zaměřím na speciální buildy. (zdroj: esuba.eu)

 

Vyjádření {#Česká Republika} Ondřeje "DeViL" Balušky:

Po nepovedených kvalifikacích na hlavní turnaj dreamhacku sem se již smířil s tím, že si zahraju jen zbylé dva byoc turnaje. Ikdyž sem někde v koutku duše doufal v invite, reálně sem tomu moc šancí nedával. To když jsem se to dnes dozvěděl ve mě vyvovalo nadšení a taky radost. Přeci jen invite na dreamhack nedostane každý a citím tak i zodpovědnost. Nechci zklamat takže trening bude větší než kdybych trénoval na ty vedlejší turnaje. Hlavní turnaj je pro mě veliká šance a já se jí budu snažit využít co nejvíce.

Pochopitelně přejeme PredYmu hodně štěstí a ať dojde co nejdále. Pokud možno až na první místo, ale budeme spokojeni i s tím druhýmWink.

Zimní DreamHack začíná již za necelé dva týdny. Sjedou se tam nejen hráči z hlavního turnaje, ale i stovky dalších, kteří budou soupeřit v doprovodných turnajích. O těch bylo před pár dny konečně zveřejněno info. První turnaj bude na programu ve čtvrtek, druhý v pátek.

Hrát se bude převážně o ceny od sponzorů celé akce Sapphire a Steelseries. Hlavní cenou je pak 23’’ monitor EIZO FORIS FS2332. První z každého turnaje navíc dostane proplacený BYOC lístek do DreamHack Summer 2012. Přesně ceny naleznete níže. Systém turnaje bude Single Elimination BO3, finále BO5. Nezbývá tedy než doufat, že se početnému českému zastoupení podaří urvat jednu z cen. Nadějných hráčů tam budeme mít plno. Další info o BYOC turnajích naleznete na stránce DH.

Ceny v BYOC turnajích

  1. EIZO FORIS FS2332, Steelseries 7H, Steelseries Xai, DreamHack Summer BYOC Ticket
  2. SAPPHIRE HD6870, Steelseries 4HD, Steelseries Xai
  3. SAPPHIRE HD6670, Steelseries 4HD