Přejít k hlavnímu obsahu

ELC: eSuba i eXtatus postupují do Hamburku!

26. 5. 2017 | 10:40 League of Legends
Portál ELC Gaming se po úspěšném CS:GO turnaji postaral o první Legend Series také v League of Legends a kvalifikace na tento turnaj dopadla pro české týmy více než dobře!
Výchozí obrázek

Portál ELC Gaming se po úspěšném CS:GO turnaji postaral o první Legend Series také v League of Legends a kvalifikace na tento turnaj dopadla pro české týmy více než dobře!

Do otevřených kvalifikací se mohl zapojit každý tým po zaplacení poplatku 10 Euro a z obou kvalifikací pak postoupili čtyři nejlepší. V té první se do finále dostala eSuba v obměněné sestavě, o den později potkal stejný osud i Alza.eXtatus. Oba týmy se tak dostali mezi osmičku kvalifikovaných, která v druhé uzavřené části doplnila osmičkou pozvaných týmů.

Největším jménem celé soutěže byli bez pochyby domácí Euronics Gaming, české týmy jej naštěstí do skupiny nevyfasovali. Každá skupiny o čtyřech týmech se totiž hrála systémem, kdy mohl postoupit jen ten úplně nejlepší. A my můžeme slavit - eXtatus ve skupině A i eSuba ve skupině B zůstávají neporaženi a my je uvidíme 17. června bojovat v Hamburku o 3000€.

Jak k postupu na LAN finále vůbec došlo? eXtatus celý Closed Qualifier odstartoval výhrou nad italským týmem Outplayed Black, načež následovalo vítězství i nad pozvanými Dorans Alpha z Nizozemska. Tento tým byl úspěšný v dolní části pavouka a vyzval tak našeho zástupce na odplatu - neúspěšnou. Totožný průběh zažila ve středu také eSuba. V prvním kole skupiny neměl Team Echo Zulu z Nizozemska nárok, duel proti řeckému pozvanému týmu Instinct Esports už byl o poznání těžší, ale eSuba ho zvládla. Po výhře Instictu nad vítězem otevřené kvalifikace Digital Paradox jsme i ve skupině B byli svědky úspěšné zvládnutého "rematche".

První sezóna Legend Series je již nyní veleúspešná pro týmy z našich končin. Třetím postupujícím na hamburské finále se stal Euronics Gaming, na posledního postupujícího se ještě čeká. Účast pouhých čtyř týmů znamená, že se Alza.eXtatus i eSuba probojovali mezi naprosto elitu. Teď jen doufat, že alespoň jednomu z nich se poštěstí a po dlouhých letech čekání získá pro česko-slovenskou scénu vítězství ze zahraničního League of Legends turnaje.

Štítky: Legend Series
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.