Přejít k hlavnímu obsahu

EU CS: Nardeus vs. Neon, jak série dopadla?

20. 6. 2017 | 14:22 League of Legends
Pamatujete si článek o přestupu Nardeuse do PSG Esports chystajícím se do bojů o LCS? Jeho premiéra byla o to pestřejší, protože se český hráč utkal na botlince proti slovenskému ADC!
Výchozí obrázek

Pamatujete si článek o přestupu Nardeuse do PSG Esports chystajícím se do bojů o LCS? Jeho premiéra byla o to pestřejší, protože se český hráč utkal na botlince proti slovenskému ADC!

Naposledy to byla obnovená premiéra pro Aleše 'Freeze' Kněžínka v barvách Tempo Storm, který se v týdnu následně vyjádřil, že s tím aktivně scrimuje, tudíž není vyloučené jeho působení i v dalších zápasech severoamerické Challenger Series. My se však podíváme do Evropy, kde měla česko-slovenská scéna v prvním soutěžním týdnu hned dvojí zastoupení.

Tomáš 'Nardeus' Maršálek přišel do PSG Esports nahradit korejského Pilota a k jeho smůle se první série příliš nepovedla, jeho tým překvapivě podlehl Origen 0:2. Vítězem se však stal slovenský rodák Matúš 'Neon' Jakubčík z Origen.ESP, tedy sekundární sekce španělské organizace, odkud byl kvůli dodržení pravidel při odkoupení hráčů z jiného EU CS týmu (Wind and Rain) povolán do hlavního týmu pro jednu sérii spolu se supportem Iluzjonistem.

První hra Challenger Series s Nardeusem na Xayah a Neonem na Caitlyn byla opravdu zajímavá. PSG Esports získali více než 6tisícový gold lead, ten však nedokázali proměnit ve více než inhibitor. Síla Origen se ukázala po 40. minutě, třetím baronovi hry, kdy Neon a spol. v momentě hru kompletně otočili. I v druhé části partie si PSG získali několikatisícový gold lead, ale ten nestačil ani tentokrát. Po 20. minutě přišel úspěšný teamfight pro Origen, řada získaných objektivů a hra se v tu chvíli stala jednostrannou. Finální výsledek: 2:0 pro Origen.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.