Přejít k hlavnímu obsahu

První CZ/SK PUBG turnaj předčil očekávání

18. 10. 2017 | 11:37 PUBG: Battlegrounds
Máme za sebou jedinečnou příležitost stát se "Králem Sosnovky" v historicky prvním československém PlayerUnknown’s Battlegrounds turnaji, pořádaným samotným králem a známým streamerem Nikolaiem "Mazarini" Lazarevem.
Výchozí obrázek

Máme za sebou jedinečnou příležitost stát se "Králem Sosnovky" v historicky prvním československém PlayerUnknown’s Battlegrounds turnaji, pořádaným samotným králem a známým streamerem Nikolaiem "Mazarini" Lazarevem.

Online kvalifikace, které se mohl zúčastnit každý, kdo vlastní hru PUBG, se uskutečnila v neděli 8.10.2017. Nakonec si zahrálo téměř 1100 hráčů z celé ČR a SR. Kvalifikace byla rozdělena do 11 balíků, z každého postupovalo 8 nejlepších hráčů do offline finálového turnaje, který se uskutečnil v sobotu 14.10. Zde jste mohli potkat, ve hře i na živo, pozvané VIP hosty, jako je Jirka Král, TheCobra, KaterinaSuki, Kappa, PeacemakeR, EvilBender47 a Restt. Celé dění komentoval Mazarini s marty_vole. Bylo se tedy na co těšit.

Zatímco probíhalo finále, mohli jste se zúčastnit dobročinné akce "#jdeoprincip", která pomáhá Eliščině tatínkovi, který se momentálně nachází v nemocnici, protože ho bohužel postihla mrtvice. Podpořit jste ho mohli v průběhu živého vysílání finále turnaje.

Výherce se určoval podle bodů, které získal za celý turnaj. Body se získavaly za fragy, bonusové jste mohli získat, pokud jste někoho zabili v TOP10 a dále pokud jste se umístili alespoň na třetím místě v kvalifikačním kole. Nejvíce bodů jste si však nahrabali za pozici ve finálových zápasech. Ve finále se hrálo pět zápásů, za každý jste dostali body zvlášť. V tabulce níže můžete vidět přesný počet bodů za každou pozici.

V levém sloupci vždy počet bodů, v pravém umístění.

A kdo vlastně vyhrál? Na třetím místě se umístil "INVA_JustDave", druhou příčku obsadil "Fischy6", oba si domů odnesli myš a nová sluchátka. Zlato získal "thezuppa" společně s herním monitorem. Výhercům gratulujeme, užijte si své ceny i dobrý pocit z výhry.

"Nápad vznikl po návratu z Gamescom turnaje, kterého jsme se zúčastnili se Spajkkem. Mělo to neuvěřitelnou atmosféru, která se nedá srovnávat s normálním hraním. Celá CZ/SK PUBG komunita nám v turnaji fandila a sledovala každý náš krok v turnaji i mimo něj. Přišlo nám stovky úžasných zpráv, jak jsou na nás hráči pyšní a co jsme dokázali i přes spoustu problémů. A tak jsem chtěl poděkovat PUBG komunitě a udělat něco taky pro ní. Řekl jsem si, že udělám turnaj pro 100-200 lidí, aby si zahráli a vyzkoušeli, jaký to je. Momentálně totiž skoro nikdo nemá možnost v CZ/SK pořádat turnaje a měl jsem to štestí, že mě PUBG vybralo jako jejich partnera. Požádal jsem Grunex, aby zapojili svoje konexe a sehnali nějakého dobrého sponzora pro můj turnájek. Skoro ihned se ozval Predator, že by nás rád podpořil a že mám vymyslet formát turnaje. Založili jsme kvalifikaci a během několika hodin se registrovalo 1500 lidí (mohlo jich být víc, ale vzdali to, protože věděli, že se na ně nedostane).

Najednou jsem musel plánovat turnaj pro tisíc lidi a bylo to strašné :D Nakonec jsme s adminy Grunexu vymysleli systém jak to udělat a vysílal jsem živě 12hodinovou kvalifikaci pro 1000 lidí, ze které vzešlo nejlepších 100 hráčů, pro které jsme připravili OFFLINE finále, kam mohlo přijet 12 hráčů a zbytek hrál online. Chtěl jsem udělat něco od hráče pro hráče. A myslím si, že se to povedlo. Finále bylo velkolepé a zábavné s šíleným počtem diváků. Vítězové si odnesli ceny cca v hodnote 20tisic a nemůžu uvěřit, že to vše vzniklo z čisté vášně ke hře a vděku ke komunitě.

Řekl jsem si: To je ono.

Myslím si, že to tady chybí a i když to stojí úsilí, měl bych do toho jít po hlavě. 

Plánuju teď dělat pravidelné turnaje pro naši úžasnou komunitu, v nejbližších týdnech jen musím vymyslet jak to budu stíhat mimo mojí práci nebo můj stream:D

Ale už teď to vypadá, že bychom mohli vytvořit nějaký obsah pro hráče na 4Games, kde bychom mohli udělat malý turnájek o ceny a možná i na MČR! 

A pokud vše vyjde, velmi rád bych dělal pravidelné mini turnaje každý víkend...to by byla bomba. Už teď mě kontaktovali PUBG a řekli, že se jim to moc líbilo a chtěli by i slyšet feedback, co by měli zlepšit. 

Zkrátka paráda! Jsem nesmírně rád, že mohu být součástí nové vznikající PUBG komunity i když trochu neplánovaně :D Ani nevím, jak jsem se k tomu připletl, ale cítím zodpovědnost, že bych v tom měl pokračovat....otázkou zůstavá, kdy budu spát?...."

- Nikolai "Mazarini" Lazarev, pořadatel prvního PUBG turnaje v CZ/SK

 

Jak se vám celý turnaj jako celek líbil? Těšíte se na další podobné PUBG akce? My určitě ano!

V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.