Přejít k hlavnímu obsahu

Brollan exkluzivně: Zápas proti Vitality jsme měli zvládnout, nevím přesně, co se stalo

9. 7. 2019 | 21:09 Counter-Strike 2
Na ESL One Cologne jsme si jako další rozhovor připravili s hráčem týmu fnatic, Brollanem. Jak se dívá jeden z nejmladší hráčů na okruhu na současnou situaci na světové i švédské scéně? Pokud neradi čtete, tak ve spodní části článku naleznete i video formu.
Fnatic Brollan
Fnatic Brollan

Lanxess aréna opět vyprodala 15 tisíc vstupenek. Čím je ESL One Cologne tak speciální?

Upřímně ani nevím. Spíše je to o té samotné velké aréně s naprosto úžasným publikem. Hlavně je podle mě Cologne dobře situovaným městem v srdci Evropy, což láká dorazit fanoušky ze všech koutů.

Když bys to porovnal s jinými turnaji, je například atmosféra rozdílná?

Zatím jsem hrál pouze v Chicagu nebo v Sydney, kde právě bylo opravdu parádní a hlasité publikum. Jak říkám, Cologne je převážně o velké aréně a atmosféře fanoušků zbožňujících Counter-Strike.

Pojďme se ohlédnout za skupinovou fází tady v Cologne. Nepovažuješ trochu za smůlu, že jste se museli utkat se dvěma z největších kandidátů na titul?

To ani ne. Astralis jsou kvalitním celkem a dostali jsme od nich velkou školu, ale nemyslím si, že Vitality patří mezi nejlepší soupeře, co jsme mohli potkat. Podle mě jsme ten zápas měli jednoduše zvládnout. Nevím přesně, co se stalo. Celkově to sice nebyl špatný turnaj, ale hodně neuspokojující.

Tento turnaj je jedním z nejnašlapanějších celého léta, na který se týmy dlouho připravovaly. Kdo je pro tebe největší favorit?

Těžká otázka. Hodně lidí říká Liquid, ale pro mě osobně jsou Astralis větším favoritem.

Fnatic Brollan

Pouze pár dní po Cologne vás čeká EU Minor, který zřejmě musíte bezpodmínečně zvládnout. Nepociťuješ tím nervozitu?

Na posledním Majoru jsme byli trochu nervózní, ale už to nechci zažít znova. Chci vyhrávat a ne být nervózní, prostě si nevytvářet na sebe zbytečný tlak.

Koho považuješ za největšího soupeře na Minoru?

Asi mousesports.

Hrajete ve stejné sestavě už nějakou dobu. Dokážete z toho těžit nebo musíte často měnit váš herní styl?

Máme nějaké strategie nyní a trochu jiné předtím, ale zase tolik jsme toho nezměnili. Maximálně roli hlavního AWP hráče mezi twistem a JW. Trošku jsme kvůli tomu náš playstyle změnili, ale určitě ne razantně.

Jak se díváš na aktuální stav švédské scény, historicky jedné z nejúspěšnějších? Protože v tuto chvíli není jediný švédský tým v TOP10 světového žebříčku.

Jednou jsme nahoře, jednou dole, ale NiP se na tomhle turnaji celkem daří, snad porazí i ve čtvrtfinále Na`Vi (rozhovor vznikl v pátek – pozn. redakce). Nám se poslední turnaje příliš nedaří, ale to se holt prostě občas děje. Už dříve jsme s něčím podobným bojovali, ale doufám, že se dokážeme vrátit zpět k vyhrávání turnajů.

Díky za rozhovor. Co bys na závěr chtěl vzkázat vašim fanouškům z České republiky?

Ou, z České republiky? (smích) Tak díky za vaši podporu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.