Přejít k hlavnímu obsahu

Návrat špičkových LAN turnajů se blíží! ESL plánuje uskutečnit ESL One Cologne už v srpnu

14. 6. 2020 | 16:15 Counter-Strike 2
Po dlouhých měsících čekání to vypadá, že špičkový Counter-Strike se již brzy vrátí do offline prostředí! ESL právě teď pracuje z všech sil na tom, aby se tradiční ESL One Cologne mohlo uskutečnit v offline podobě, i když bohužel pravděpodobně bez diváků.
ESL One Cologne
ESL One Cologne

Pandemie koronaviru zastavila svět esportu na konci února, kdy přišel na poslední chvíli zákaz diváků na IEM Katowice. Od té doby se několik velkých turnajů muselo přesunout to online prostředí a boje probíhají pouze regionálně. Vypadá to však, že se blízká na lepší časy, ESL totiž plně pracuje na návrat do offline prostředí. 

První vlaštovkou by se měl stát legendární turnaj ESL One Cologne. Letošní ročník se měl původně uskutečnit už na začátku července a mělo se jednat o nejdůležitější turnaj nedávno vzniklé ESL Pro Tour. Kvůli zákazu masových akcí v Německu se však klání muselo odložit a hrozilo další přesunutí do online prostředí. 

IEM Katowice

Zástupci ESL však oznámili, že pokud nebudou v cestě žádné překážky, uskuteční se odložené ESL One Cologne jako první LAN turnaj po pandemii koronaviru. Podobně jako v Katowicích nebudou bojům nejlepších světových týmů přihlížet diváci, stále se bude jednat o výrazný posun zpět do normálu. Mezi podmínky pro uskutečnění patří například zrušení cestovních opatření do Německa, kde se mohou v současnosti dostat pouze občané států Evropské unie.

Pokud se opravdu ESL One Cologne uskuteční podle současných plánů, bude se držet původního formátu. O titul a 1 000 000 dolarů se utká hned 24 týmů ve třech fázích, podobně, jako je tomu u CS:GO Majorů. Celý turnaj by se měl uskutečnit od 21. do 30. srpna.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.