Přejít k hlavnímu obsahu

Letní přestávka je u konce, kolotoč Virtual GP se v úterý roztočí na okruhu v Monze

23. 8. 2021 | 13:01 Virtuální závody
Dvouměsíční přestávka je za námi a prestižní seriál Mercedes-Benz Virtual GP 2021 se vrací se svým dalším závodem. Všechny diváky tentokrát čeká velká podívaná, protože devátý podnik sezóny zavítá na ikonickou Monzu.
Monza
Monza
Zdroj: Virtual GP

Stejně jako na dvou posledních podnicích před letní pauzou, se i v Monze závodníci usadí do virtuálních kokpitů formule Dallara IR18 ze série IndyCar. Do konce sezóny zbývají poslední čtyři závody, takže každý získaný bod v Itálii může mít cenu zlata. Nejvíce tohle platí o dvou Lukáších, kteří urputně bojují o letošní prvenství.

Na čele je aktuálně Lukáš Podstata ze stáje nováčka Entropiq o pouhých 17 bodů před Lukášem Přádou z ERT Racing Teamu. Z osmi dosavadních podniků ovládl každý čtyři, Podstata však dosud kraluje díky tomu, že ještě ani jednou se neumístil hůře než čtvrtý. Podobně vyostřený je také souboj jejich dvou stájí, Entropiq v čele poháru konstruktérů vévodí o 21 bodů. Závod v Monze ale nebude jen o nich dvou, parádně se prezentuje například Erik Vizi, který jako nejlepší slovenský závodník hájí aktuální třetí příčku. Konkurence je ale hladová!

Další podnik sezóny si nenechte ujít tohle úterý od 19:00 na Twitchi PLAYzoneUP nebo na stanici O2 TV Sport.

Štítky: Virtual GP
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.