Přejít k hlavnímu obsahu

Ontario věnuje 1 milion dolarů na podporu esportového stipendijního programu

18. 3. 2022 | 16:13 Lifestyle
Provincie Ontario odhalila obrovskou podporu veřejným školám a univerzitám, které se zabývají esportovým odvětvím. Jedná se o 1 milion dolarů, které darují, s cílem připravit studenty, které ukončí střední školu, pro obecný svět esportu.
Ontario podpoří esportové odvětví
Ontario podpoří esportové odvětví
Zdroj: Google

Provincie Ontario v Kanadě prozradila své plány na rozvoj stipendijního programu, které je úzce spjato s odvětvím esportu. Podle tiskové zprávy vyčlenila jejich vláda 1 milion dolarů, kterými během dvou let podpoří stipendium, které má v úmyslu pomoci studentům se co nejrychleji a nejlépe rozvinout v oborech, jako je vývoj her, design, marketing atd.

Hlavním cílem financování je pomoc studentům po ukončení středoškolského vzdělávání po dobu dvou let.

 

„Jako první provincie v Kanadě, která uznává hodnotu designu a vývoje esportů tímto způsobem, budeme podporovat studenty, kteří budují dovednosti, které mohou vést k objevům, inovacím, vzdělávacím příležitostem a ekonomickým přínosům pro Ontario,“ uvedla ve zprávě ministryně vysokých škol a univerzit Jill Dunlopová. „Tato investice pomůže studentům věnovat se své vášni a připravit se na kariéru ve vysoce lukrativním sektoru videoher a esportů a rozvíjet přenositelné dovednosti oceňované zaměstnavateli v nesčetných průmyslových odvětvích,“ dodala ke své úvodní zprávě.

Peněžní podpora bude nabídnuta pouze veřejným školám a univerzitám. Kromě toho vláda prozradila, že Ontario má nejvyšší koncentraci videoherních firem v Kanadě, konkrétně 298 firem.

Zdroj: esportz.in
Štítky: esport