Přejít k hlavnímu obsahu

Worlds jako hlavní cíl? Hlavně ať v LEC skončím před Humanoidem, říká s úsměvem Carzzy

29. 6. 2022 | 12:24 League of Legends Rozhovor
Carrzy s Humanoidem oblékali ještě v minulém roce stejný dres. Byli na sebe neuvěřitelně dobře zvyklí, ale jak sami řekli, může za to celý tým, tedy MAD Lions, kde se sešla super parta. Se Xnapym si při příležitosti Prague Champs společně popovídali, jak jim to šlape teď v nových sestavách a jaký mají vlastně na celou hru a esport pohled.
Humanoid a Carzzy
Humanoid a Carzzy
Zdroj: Riot Games / LEC

Nemůže se začít ničím jiným než šampiony z G2 Esports. Podle obou českých profíků jim závěr minulého splitu ulehčily především ostatní týmy, které se v play-off zhoršily. Hrála v tom roli meta a její čtení, především Ahri, kterou zvládal hráč světového kalibru, jako je caPs, naprosto skvěle. „Trochu mi připomínají nás z minulého roku“, vzpomíná Carzzy. V Evropě je podle něj určitě lepší mít přátelské spoluhráče, ale v Asii je třeba kultura úplně jiná a takhle to tam nefunguje.

Co mají ale všechny regiony společné, je durability patch, který byl největší aktualizací hry v historii. Obě české hvězdy si změny vychvalují. „Mega dobrý update, něco takového jsem chtěl už tak tři roky. Myslím, že by to mohli udělat ještě víc tanky,“ přemýšlí Humanoid. On i Carzzy mají stejný názor, patch hru oživil a otevřel nové dveře pro nové i zapomenuté postavy. Cíle ale (ne)mají stejné. Zatímco ADC z Vitality s úsměvem na tváři prohlašuje, že mu stačí zakončit sezónu nad jeho krajanem, midaře z Fnatic zajímá Worlds.

V cestě ale bude spousta sestav. Humanoid přiznává, že šanci má spousta týmů, včetně G2. „Kvůli MSI měli tak dva týdny volno,“ nezávidí jim jejich situaci. Carzzy se naopak svěřil, že Vitality změnu v sestavě potřebovali: „Pozvedlo to morálku a atmosféru, což byly věci, které jsme potřebovali zlepšit.“ Xnapy navázal zajímavou otázkou, která měla odhalit nejoblíbenějšího člena sestavy. Odpověď může spoustu lidí překvapit, protože oba hráči mají na prvním místě svého trenéra.

Oba hráči se stále ohlížejí na své minulé působení. Humanoid byl králem sidelinek, za což prý vděčil svému týmu, který se po změnách v sestavě zlepšil. „Hnedka ho podepiš,“ řekl trenérovi, když viděl voicecomms Elyoyi. Carzzy byl zase ten, který doporučil Armuta poté, co je porazil na Worlds. První letošní celosvětový turnaj MSI bylo bez českého zastoupení, kde titul pozvedli RNG. „T1 hráli podprůměrně oproti LCK,“ míní Carzzy, ale stejně považuje finálové klání za vyrovnané a povedené. Všichni jsme už ale natěšení na Worlds.

Proč vlastně evropské nebo americké týmy nikdy nevyhrály Worlds? Je tam taková mezera oproti Asii? „V NA nejsou tak špatní jak si lidé myslí,“ říká Carzzy, „Čína i Korea mají daleko více hráčů a ti jsou prostě lepší,“ pokračuje. Humanoid souhlasí: „Mají tam daleko lepší SoloQ“. Pomalu se také vrací po covidové pauze publikum. „Je to fakt dobrý, když slyšíš arénu po vyhraným teamfightu a jak se klepe. Na Worlds se nám klepaly i monitory,“ radostně vzpomíná český midař. „Navodí to atmosféru a užívám si to,“ doplňuje jej Carzzy.

Jak to tedy letos vidí čeští hráči? Oba předpokládají a doufají v lepší split než ten minulý. Carzzyho sestavu posiluje také navíc nejenom jeden jungler, ale hned dva. Jeden z Koreje, druhý z Číny. Jak se českým hvězdám zatím daří, si můžete přečíst u nás a samozřejmě sledovat jejich zápasy. Doporučujeme si však mimo našich úryvků poslechnout celý Xnapyho rozhovor, který je opravdu povedený.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.