Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot potvrzuje formu a stává se mistrem Slovenska!

17. 10. 2022 | 08:20 Counter-Strike 2 Reportáž
Další ročník Dr. Max Mistrovství SR v elektronických sportech je u konce. Akce konající se v rámci Autoshow Nitra určila nové mistry Slovenska ve třech herních titulech. Nejvíce sledovaný turnaj v Counter-Strike: Global Offensive ovládl pardubický tým Dynamo Eclot.
Dynamo Eclot s pohárem
Dynamo Eclot s pohárem
Zdroj: MSR

Mistrovství Slovenska v CS:GO mělo tři hlavní favority. Dynamo Eclot se prezentuje v nejlepší formě, ENTERPRISE ovládli Sazka eLEAGUE a eSuba, jako obhájce prvenství, šla do turnaje s hlavou zdviženou po skalpu SINNERS. Když ale začneme od největších outsiderů, tak těmi byli Team NARCIS a GLORE. Oba týmy sice potrápily známější jména, NARCIS dovedli zápas s eSubou do čtvrtého prodloužení, ale nakonec se překvapení nekonalo a oba kvalifikované celky se z Double Elimination pavouka poroučely jako první.

Hned ve druhém kole ale došlo na velké bitvy. Dynamo Eclot chtělo zapomenout na selhání ve čtvrtfinále Sazka eLEAGUE, což se proti ENTERPRISE nejlépe vydařilo Vítu „nbqq“ Pohlotovi a Lukáši „capseN“ Koláčnému. Ve finále pavouka vítězů DNE doplnila eSuba, která i s Dominikem „desty“ Černým na serveru dokázala porazit Sampi.Tipsport. Dva medailisté tedy byli známí, ale určit bylo potřeba prvního finalistu. Dynamo Eclot si s obhájci titulu mistrů Slovenska poradili 2:1 a čekali, kdo je v boji o prvenství doplní.

V pavouku poražených se hned ve druhém kole vedle Sampi.Tipsport překvapivě poroučeli i ENTERPRISE, jenž nestačili na Cryptovu. Ostravský celek ukázal, že se s ním musí počítat a před živým publikem získal cenný skalp. Na medaili to ale nestačilo. Entropiq Prague si v repríze čtvrtfinále Sazka eLEAGUE opět se svým sokem poradili a zahráli si o finále. Do posledního zápasu spodního pavouka už za eSubu naskočil Lukáš „luko“ Hrabčík a se svojí údernou bandou tenhle úkol zvládl. Modrá krev tak znovu mohla vyzvat DNE.

Ve finále ve formátu BO5 mělo Dynamo Eclot výhodu jedné mapy, kterou na svém Infernu navýšili a byli krůček od titulu. Esuba sice na Overpassu dokázala srovnat, ale DNE naprosto zdevastovali obranu soupeře na Ancientu a hráči mohli pozvednout trofej nad hlavu! Ve všech zápasech byl nejlepším hráčem pardubické organizace nbqq a jinak tomu nebylo ani ve finále. Nikdo tak nemohl pochybovat o držiteli ceny nejužitečnějšího hráče. Pro Dynamo Eclot jde už o druhý titul mistrů SR v CS:GO, což je nejvíce v historii.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.