Přejít k hlavnímu obsahu

Merlin studentem Bradavic? Poradíme, jak vyřešit jeho úkoly v Hogwarts Legacy

23. 2. 2023 | 18:50 Tutorial
U Merlinových vousů! Tuto hlášku si zajisté vybaví každý fanoušek Harryho Pottera. Ti pozornější možná ví, že jeden z nejznámějších kouzelníků také chodil na Bradavickou školu. Hráči Hogwarts Legacy musí ve hře splnit několik Merlinových úkolů, díky kterým získají vyšší kapacitu batohu. Pak už není třeba závidět Hermioně její kabelku, do které se vejde prakticky cokoliv. Pokud vám Merlinovy zkoušky dávají zabrat, my vám nyní poradíme. Pozor, tento článek obsahuje spoilery. Na následujících řádcích najdete návod, proto doporučujeme článek číst jen v případě, kdy už si ve hře opravdu nevíte rady!
Merlin a Bradavice
Merlin a Bradavice
Zdroj: syfymag

V minulém článku jste se mohli dočíst, jak vyřešit tři Bradavická tajemství . U akčního RPG Hogwarts  Legacy ještě zůstaneme a vrhneme se na další hádanky, které musí hráči splnit.

Pokud postupujete vedlejšími úkoly, pak krátce po setkání s Natty v Lower Hogsfieldu narazíte na quest „Trials of Merlin“, který vám otevře nové výzvy.  Zanechal je po sobě kouzelník Merlin, jenž byl studentem bradavické školy a dokonce byl členem Zmijozelu. Jde o nejslavnějšího kouzelníka všech dob, který působil na dvoře krále Artuše a byl specialistou na kouzelné formule.  Zastával názor, že kouzelníci by mudlům měli pomáhat a chránit je. Ve světě Harryho Pottera mu patří i kartička v balení čokoládových kartiček. Merlinova navíc nese číslo 1.

Tři bradavická tajemství

Ale zpět k jeho zkouškám, kterých je v okolí školy celkem 95. Kromě kreativního řešení,  které najdete níže, potřebujete bylinu Mallowsweet. Ta vám výzvu otevře. Pokud rostlinu nemáte a nevíte, kde ji sehnat, tak navštivte nejbližšího obchodníka s lektvary nebo rostlinami. Také si můžete vypěstovat vlastní v Komnatě nejvyšší potřeby. Všechny řešení se nachází v blízkosti platformy, která vám Merlinový trial odstartuje.

Varujeme, že na následujících řádcích se dozvíte, jak hlavolamy vyřešit, proto pokračujte jen v případě, že už jste v koncích a nevíte, co dál. 

Celkem je devět různých typů Merlinových úkolů, pro jejich vyřešení je nutný určitý pokrok v příběhu, kdy už herní postava umí kouzla, se kterými výzvy vyřeší.

1)  Confringo trial

Pomocí kouzla Confringo musíte zničit pilíře v blízkosti. Vždy jich je pět, přes kouzlo Revelio je můžete snadno objevit.

2) Marbles trial

Tato zkouška se skládá ze tří plošin, ve kterých jsou díry pro kuličky. Úkolem je v blízkém okolí najít kuličky a pomocí kouzla Accio či Wingardium Leviosa dotáhnout kuličky do otvorů na ploše.

3) Parkour trial

Tento úkol splníte, pokud přeběhnete přes kamenné objekty, aniž se dotknete země. Tyto objekty jsou velmi podobné anglické památce Stonehenge.

4) Shooting trial

V okolí této výzvy se nachází devět koulí, které jsou upevněny na dřevěných sloupech. Úkolem je všechny koule zničit. Stačí jednoduché levé tlačítko myši, stejně tak můžete použít Confringo, Bombarda a jiná ničivá kouzla.

5) Butterflies trial

Máte před sebou tři prázdné kamenné sloupy. Co s nimi? Najděte hejno motýlů a kouzlem Lumos je doveďte k těmto kamenným sloupům.

6) Braziers trial

V okolí jsou tři ohniště, která musíte zapálit najednou. Háček je v tom, že ohniště se po zápalení zasouvají do země. Co tedy dělat? Začněte ohništěm, které trčí nejvýše nad zemí. Ideálním kouzlem pro tuto zkoušku je Confringo.

7) Giant Ball trial

Zde si v podstatě zahrajete na golfistu. Vaším cílem je dotáhnout, ve skutečnosti spíš silou dotlačit velkou kouli do důlku. Pro tuto výzvu je ideálním kouzlem Depulso. Pokud se náhodou netrefíte na první pokus, koule se po chvíli nečinnosti objeví znova. Některé návody uvádí, že na tuto kouli můžete použít i kouzlo Wingardium Leviosa. 

8) Repair trial

Tentokrát nebudeme ničit jako v případě prvního úkolu. Použijte kouzlo Reparo a opravujte. Vždy na vás čekají tři objekty.

9) Cube trial

Pomocí kouzla Flipendo otáčejte kamennou krychlí, dokud nedocílíte stejných znamení (včetně směru), které jsou na spodní části kamenného sloupu. Více napoví návod níže. Nezapomínejte, že v každém trialů čekají tři takové objekty.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!