Přejít k hlavnímu obsahu

Tři bradavická tajemství. Jak rozluštit největší hádanky v Hogwarts Legacy?

16. 2. 2023 | 19:30 Tutorial
Hogwarts Legacy se těší velké popularitě. Na hráče čeká řada výzev, úkolů a dalších aktivit v prostředí z kouzelnického světa Harryho Pottera. V Bradavicích se navíc nacházejí tři tajemství, k jejichž vyřešení je potřeba několik kouzel nebo splnit vedlejší úkoly. Za odměnu na vás čeká legendární loot, Field Guide Pages či recepty do Komnaty nejvyšší potřeby. Pozor, tento článek obsahuje spoilery, na následujících řádcích najdete návod, jak složité hádanky splnit, proto doporučujeme ho číst jen v případě, kdy už si ve hře opravdu nevíte rady!
Hogwarts Legacy
Hogwarts Legacy
Zdroj: Alza

Při pohybu na Bradavickém hradě určitě nezapomínejte používat kouzlo Revelio, které vám kromě beden odhalí i interaktivní předměty. V samotných Bradavicích se nachází tři velké hádanky,  vyžadující určitý progress ve hře nebo splnění několika různých kroků.

Varujeme, že na následujících řádcích se dozvíte, jak hlavolamy vyřešit, proto pokračujte jen v případě, že už jste v koncích a nevíte, co dál. 

1) Viaduktové puzzle

Odměny: Wand Handle a Conjuration Recipe

Tato hádanka se nachází mezi The Great Hall a The Library Annex na viaduktovém mostě.  Pro její splnění potřebujete znát kouzlo Inscendio, díky kterému zapálíte ohniště (očíslované části na obrázku níže) a následně můžete vyvolat interakci. Vyřešení je jednoduché, na jednom kanále je vysvětlivka, které číslo patří ke konkrétnímu symbolu. To pak stačí vytočit a máte hotovo!

Puzzle viaduct solution
Puzzle viaduct solution
Zdroj: Ing wikim
Puzzle viaduct solution
Puzzle viaduct solution
Zdroj: Ing wiki

2) The Key of Admittance

Odměny: Field Guide Page,  Wand Handle a Conjuration Recipe

Tento hlavolam vyžaduje postup v hlavní příběhové linii, stejně tak jako v jednom z vedlejších úkolů. Pro vyřešení potřebujete mít přístup do ředitelovy pracovny. Do té se dostanete po splnění úkolu Niamh Fitzgeralds Trial. Dále musíte umět kouzlo Alohomora na levelu 3. To obdržíte odevzdáním dostatečného počtu Demiguise Statues panu Moonovi. Ředitelnu najdete nad místností s trofejí. Vydejte se do dveří vedle teleskopu, po venkovním schodišti vyšplháte k dalším dveřím, které otevřete zmíněným kouzlem Alohomora a najdete klíč. 

Poté stačí sejít do místnosti níže, přeběhnout na druhou stranu ke dveřím a zasunout klíč. 

The Key of Admittance solution
The Key of Admittance solution
Zdroj: Ing wiki

3) Puzzle ve věži s hodinami

Odměny: Legendary gear, Collection chest

V Hodinové věži se nachází poslední ze třech zmíněných hlavolamů. Pro jeho vyřešení potřebujete kouzlo Alohomora na levelu 1 a jedno ze dvou kouzel Arresto Momentum, nebo Glacius.  Pokud se na kyvadlové hodiny podíváte pořádně, uvidíte na nich symboly. Kouzlo Revelio odhalí lokace všech čtyř dveří. Ty se nacházejí za mříží, které obsahují určité symboly shodující se s těmi na kyvadle. Poté zastavíte hodiny použitím jednoho ze dvou výše popsaných kouzel. Dveře se poté otevřou a cesta ke kořisti je volná.

Clocktower puzzle solution
Clocktower puzzle solution
Zdroj: GinX
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!