Přejít k hlavnímu obsahu

Tři změny! BIG opět sází na mladé, vítají ale také zapomenutého snipera

21. 6. 2023 | 20:05 Counter-Strike 2 Přestup
Doby, kdy byli BIG světovými jedničkami, jsou dávno pryč. Většina sestavy už je dávno jiná, stálicí je pouze kapitán Johannes „tabseN“ Wodarz. Ten si nově bude zvykat na tři nové kolegy.
Nové složení CS:GO týmu
Nové složení CS:GO týmu
Zdroj: BIG

BIG za sebou nemají vydařené měsíce, v roce 2023 se ani jednou nepodívali do nejlepší světové desítky. Není tedy divu, že se odhodlali k další přestavbě. Nové jádro přitom vychází z původní týmové akademie.

Vedle kapitána Johannese „tabseN“ Wodarze v sestavě setrvává pouze Karim „Krimbo“ Moussa. S týmem se loučí novopečený otec Josef „faveN“ Baumann, Nils „k1to“ Gruhne míří na přestupní listinu a Marcel „hyped“ Köhn se vrací do BIG Academy. Šanci místo nich dostanou mimo jiné i dva další členové juniorky.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Premiéru v A-týmu si zažije nejdéle sloužící hráč BIG Academy. David „prosus“ Hesse čekal na šanci od září 2021. Elias „s1n“ Stein oproti tomu do hlavní sestavy BIG zavítá již podruhé, loni si prožil i IEM Rio Major.

Sestavu na důležité pozici snipera doplní jediná nová tvář ve strukturách berlínské organizace. Mateusz „mantuu“ Wilczewski byl poslední rok bez angažmá, na scéně už byl trochu zapomenutý. O to hladovější ale bývalý odstřelovač OG hladový po úspěchu. Ve 25 letech se bude chtít na CS 2 scéně usadit. BIG je pro něj ideální destinací, protože na německé scéně už několik let působil a s komunikací nebude mít problém.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.